Post entry

Jämförelse: p/e-tal och tillväxtmöjligheter! H&M, Björn Borg, Odd Molly och WeSC

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Just nu handla dessa bolagen på helt olika nivåer år 2010. En sak man ska tänka på är att WeSC har brutet räkenskapsår 2009-2010 och 2010-2011 i det fallet räknar Salmagundies Aktietips med p/e-talet på 2010-2011.

Kurser:H&M 433,50kr. Björn Borg 61,50kr. Odd Molly 143kr. WeSC 80,25kr.

H&M p/e-tal 22

Björn Borg p/e-tal 16

Odd Molly p/e-tal 13

WeSC p/e-tal 8

H&M växer kraftigt med fler butiker men har minskat försäljningen i jämförbara butiker flera månader i rad, bruttomarginalen är fortfarande hög men det räcker inte för att värderas till p/e-tal 22 redan nu. Salmagundies Aktitips tycker inte det finns mer att hämta i aktien de nämaste 6 månaderna och rekomenderar SÄLJ!

Björn Borg har backat in i en hörna med sina underkläder och har tydliga problem med att hinna få upp tillväxttakten internationellt. För den långsiktige kan det vara en bra placering men Salmagundies Aktietips är ganska neutrala och tycker att det finns bättre alternativ.

Odd Molly har lyckats hålla tillväxten vid liv under lågkonjunkturen och lyckats öka omsättningen under hela nedgången trots stagnation i återförsäljarnätet och tillväxten internationellt. Man har under nästa år Massvis av triggers som herrkollektionen, internetshop, ordervärde den 13e april 2010, heminredning och barnkläder på gång. Till skillnad med t.ex. Björn Borg så ligger Odd Molly långt fram och har sått frö i många länder tidigt och ligger nu väl positionerad när vi går in i nästa högkonjunktur. Här är Salmagundies Aktitips mest positiva och rekomenderar KÖP!

WeSC växer så det knakar med massvis av nya återförsäljare, nu 2000 st. Det finns inte några direkta triggers som gör aktien spännande men tillväxten är hög och lågkonjunkturen förbi. Salmagundies Aktietips är positiva till aktien och rekomenderar KÖP!

Värderingsmässigt ska man köpa WeSC just nu men Salmagundies Aktietips väljer ändå att köpa Odd Molly p.g.a. alla triggers som kommer under det första halvåret 2010. Skulle t.ex. herrkollektionen bli en fullträff med både varumärke och design så kan p/e-talet åka rejält upp till helt andra nivåer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?