Post entry

Triggers

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Triggers är något vi placerare gillar. Det betyder att något kan hända ganska snart och det går lätt att måla upp och tro på ett positivt scenario.

I klädbolagen saknas nu triggers helt. I Odd Molly t.ex så lär inget kunna hända förrän orderapporten i oktober och för Björn Borg så tog VD:s insiderförsäljning bort den lilla optimism som fanns efter senaste rapporten. Rapporter om minskad konsumtion trycker även de andra klädbolagen. WeSC t.ex verkar nu ha flaxat färdigt över den uppblåsta introduktionkursen och är nu ner ordentligt. T.o.m H&M verkar trött och fet och har nog sin framtid bakom sig och är numera en trogen kämpe som Lynch säger...;-)

Triggers finns det däremot så att det blir över för oljebolagen nu i takt med att oljepriset skenar. Jag har fått lära mig att man inte ska titta på p/e tal för dessa (för då ser de ju inte så billigt ut....;-) utan räkna på påstådda och ej bevisade reserver.... Jag noterar dock att flertalet av de som nu haussar oljebolagen för inte länge sedan var lika heta på uranbolag innan den bubblan sprack...;-) För inte länge sedan så var det vete eller guld man skulle satsa på men även dessa bubblor har flagnat... Nu återstår det att se hur det går med oljan lite till ska det väl gå att få upp kurserna...? ;-) Ok jag erkänner jag har aldrig lyckats tjäna pengar på råvaror och även om försöken inte varit så många så avstår jag vidare försök...

Gott om triggers hittar jag dock för mitt nya case Redbet som numera är mitt klart största innehav. Jag har en benägenhet att gå in ordentligt när jag får för mig ett bra case och ena handen fastspickad för att inte köpa mer hjälpte inte för man har ju en hand till...;-) Hela bolaget är en enda trigger nu och handlas på p/e under 10 på min prognos för 2008 och det trots enorm tillväxt (oms + 280 % förra året). Ju mer jag undersökt Redbetcaset desto bättre tycker jag det är. Precis de kriterier jag vill se: Vinstgivande, stark tillväxt, skalbarhet, bra affärmodell, kompetent ledning, låg värdering och dessutom bra i dessa tider att det är konjunkturokänsligt.
Triggers nu:

Onlinetillstånd för Teletoto i Lettland som skall komma under Q2 enligt bolagets förhoppningar.

Omsättningsrapportering för maj 2008: 5 juni 2008
Omsättningsrapportering för juni 2008: 9 juli 2008
Rapport för andra kvartalet 2008: 26 augusti 2008
Rapport för tredje kvartalet 2008: 11 november 2008

Man undersöker flytt till Malta och därmed skulle man få samma låga skatt som andra spelbolag....

Marknadsföringen av goalwin. (nytt avtal) när fotbollsintresserade (ca 8 miljoner st) skall överföras från systerbolaget goal.com till goalwin.net. Ser mycket mycket bra ut. Q4 kan bli en knockout ;) Man ska vara försiktig med vad VD:are säger (eller hur Frefec...) men VD har sagt att det är flera avtal på gång och la till att casinot kommer att öka dramatiskt under 2008! ...

Som alltid så får var och en göra sin bedömning och ansvarar själv för sina investeringar.

Nu ger jag mig ut i solen (har inga mer likvider att köpa för....;-)

Mvh Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?