Post entry

Horn Petroleum ser ut att hitta vad de letar efter!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Horn Petroleum, en blivande stjärna i portföljen.

Africa Oils uppgång den senaste tiden har väl knappast gått någon förbi, oavsett om man är ägare i bolaget eller ej.
Själv hade jag nöjet att se mitt innehav dubblas innan jag sålde av hälften av akiterna i detta bolag som tillhör Lundinsfären.

Då var frågan, vart skulle dessa slantar placeras?
Valet föll på Horn Petroleum, som ägs till hälften av Africa Oil och som i nuläget borrar efter det svarta guldet i Puntland.

Området är högintressant och man sitter med två områden som mycket väl skulle kunna vara analoga med de stora oljefälten på andra sidan viken, i Jemen.

Fynden där har uppskattats till 6 miljarder fat(!) och hittar Horn olja i någon av deras första två borrningar så är saken så att säga biff.

Man kom med ett PM den 12/4 som bekräftar att man har hittat spår av såväl olja som gas i ett sandstenslager och det finns redan nu innna man nått måldupet på 3800 meter goda förhoppningar om att man kan ha hittat ett kommersiellt oljefynd.

https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1897169

Ovan är länken till detta PM.

Tester på detta "fynd" ska utföras och analyseras och i väntan på det så borrar vi oss vidare ner i berget, till de nivåer där oljan påträffats i Jemen.

Området är givetvis inte det säkraste rent politiskt men Puntland anses ändå som, under omständigheterna, lugnt.

Aktien handlas på Torontobörsen och har kommit ner rejält sedan toppnoteringarna tidigare i våras, Volatiliteten är som vanligt hög i kanadensiska småbolag, likaså risken.
Sett till att området får betraktas som högintressant och att kursen är så pass nedpressad i dagsläget så tycker jag ändå att man gott kan plocka in en post. Borrningen har börjat mycket bra och PM om hur det fortskrider lär komma inom de närmaste veckorna.

Jag ser det som risk: 50 %, Potential: XXX %.

Därför blir det Köp på Horn.

http://www.hornpetroleum.com

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?