Post entry

H&M ut, Hufvudstaden in

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har gjort en rokad och har bytt ut H&M mot aktier i Hufvudstaden.

Precis när H&M:s rapport kom ut rusade kursen upp i över 280. Jag sålde då samtliga mina aktier. Ett P/E-tal på runt 27 är hur man än räknar för högt för min smak. Det är ett fint bolag absolut, men riskfri investering är det inte på dessa nivåer.

Pengarna placerade jag i Hufvudstaden A. Hufvudstaden äger ett begränsat antal fastigheter som hyrs ut som kontor och butiker i centrala lägen i Stockholm och Göteborg. Belåningen är låg, runt 20% av eget kapital. Därför känns det ganska ologiskt att kursen gått från 95 till 81 krona. Det är ju knappast så att högre räntor dramatiskt kommer minska vinsten? Substansvärdet är ca 85 krona per aktie.

Jag förväntar mig en utdelning på ca 3,2% och owner earnings på 5%. Med tiden bör man också göra en och annan god fastighetsaffär och fastighetsbeståndet lyfta i värde i linje med inflationen. På kort sikt förefaller dock fastighetsmarknaden i Stockholm och Göteborg vara högt värderad.

Jag ser Hufvudstaden som en bra plats att förvalta vinster på nu när börsen gått väldigt starkt enligt devisen hellre lite rätt än helt fel.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?