Post entry

IFOX - Nu händer det

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det råder nedräkning i prospekteringsbolaget Interfox Resources skriver Nyhetsbyrån FinWire. Sedan konstaterar de att styrelsen idagreser till Asien för att förhandla med intressenter. Förhandlingarna pågår under september-oktober och målet är antingen att företagets tillgångar säljs eller att man får in finansiering för att borra ytterligare en brunn i Tomsk-regionen, Ryssland.

”Vi har två huvudscenarior inför Asienresan. Antingen kommer vi att sälja hela tillgången i Ryssland till en aktör eller så kommer vi att genomföra en delförsäljning som innebär att vi får in kapital för att borra brunn sju. Tidsfaktorn är avgörande. Vi går på det som är bäst för aktieägarna. Är villkoren fördelaktiga vid en borrning av ytterligare en brunn så går vi på det”, säger Max Renard. (Huvudägare och ordförande)

Interfox har även skickat ut en pressrelease på morgonen där vi kan läsa:

Förhandlingar

Sedan Bolagets pressmeddelande 2015-09-02 har det cirkulerat ett missförstånd om att en av de tilltänkta investerarna har valt att avvakta. Vad som stod i pressmeddelandet var att de hade avvaktat, d v s inväntat, de resultat som vi offentliggjorde 2015-08-15, eftersom dessa var avgörande för att villkor och värderingar skulle kunna diskuteras. Dessa resultat överträffade vad bolaget hade indikerat under tidigare möten i Asien. Förhandlingarna går därför nu vidare med full intensitet på plats i Asien under andra halvan av innevarande vecka. Det upplägg som diskuteras innefattar ingen ytterligare emission av aktier.

Styrelseordförande Max Renard: ”Det är med tillförsikt som jag i kväll avreser tillsammans med Anders Thorsell, för att i morgon ansluta med Jonathan Collins. Vetskapen att moderbolaget, Interfox Resources, är väl finansierat och skuldfritt, ger oss den styrka och säkerhet vi behöver i förhandlingarna, som kommer att äga rum senare i veckan. Samtidigt kommer vår vd, Peter Klimt, att finnas på plats i Tomsk, för att via telefon kunna leverera erforderlig information direkt till mötena.”

Det ser onekligen riktigt bra ut för de 3 300 aktieägarna som inte bara väntar på besked från förhandlingarna, Utan även besked från registrering av olja som är under registrering hos myndigheterna som skall vara klar den närmaste tiden.

Det ser onekligen riktigt kul ut de närmaste veckorna. Det är nu det händer, det skall bli sjukt kul att sitta på VIP plats när det händer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?