Post entry

IFS tar hem ny stororder

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ny stororder till IFS från ledande europeiskt telekomföretag som valde IFS Applications.

Läs även:

Ett ledande europeiskt telekomföretag har tecknat avtal om att införa affärssystemet IFS Applications för att stödja sin verksamhet.

Inom ramen för projektet, som har startat, kommer IFS att leverera konsulttjänster och licenser, inklusive optioner, till ett förväntat värde av 75 Mkr. Ordervärdet för licenser under 2008 överstiger 9 Mkr.

Energi & telekom är en av IFS fokuserade branscher och IFS har över 150 kunder i sektorn. IFS Applications hanterar planering och prognoser, förbättrar effektiviteten och kontrollen i den dagliga verksamheten och integrerar projektstyrning och anläggningsunderhåll med kontraktshantering, personalplanering, logistik och verksamhetsstyrning.

Bland kunderna inom telekom och nätunderhåll finns NetCom (Norge), Chunghwa Telecom (Taiwan), Telsul (Brasilien), Eltel Networks (Norden och Baltikum), MTN (Nigeria och Sydafrika,) och Teracom (Sverige).

Många telekomleverantörer fortsätter flytta fokus från programvarubolaget Telelogic som förvärvades till IBM till IFS. Intresset för IFS kommer att öka med tanke på att IFS är på väg att övergå från affärssystem till programvarubolag. Det kan vara klokt om man börjar investera i IFS innan stora aktörer går in och köper IFS-aktier.

IFS har ett långsiktigt mål för tillväxt, lönsamhet och skuldsättningsgrad samt policy för utdelning och återköp av aktier. Det gäller för femårsperioden 2008-2012.

IFS har redan tagit stafetten från Telelogic på Stockholmsbörsen. Det har skett under våren dock långsammare. Därför ska man köpa IFS på dessa låga nivåer.

Önskar Er en trevlig börsdag!

Må så gott,
Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?