Post entry

Större fokus på IFS!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Marknaden börjar intressera för svenska affärssystembolaget IFS av flera skäl. Det är inte konstigt att flera tunga institutionella investerare via Enskilda Securities köpt flera hundra tusentals IFS-aktier i de senaste tiden.

IFS-aktien är på väg att bryta igenom motståndslinjen 68.50 kronor av egen kraft. Aktien har varit där och nofsade för snart två veckor sedan. Nu har aktien samlat nya krafter för att bryta igenom 68.50 kronor för att fortsätta mot 80 kronor vilket motsvarar en uppstigning med 17%.

Det går inte att utesluta med att det kommer ett uppköpsbud på IFS. Vi får inte glömma bort att IFS presenterat en långsiktig plan för femårsperioden 2008-2012. IFS satsar stort med nya långsiktiga mål för tillväxt, lönsamhet och skuldsättningsgrad samt policy för utdelning och återköp av aktier. Deras långsiktiga plan kan attrahera större bolag som t.ex Microsoft och Oracle.

Aktien handlas till 68 kronor. Det är fortfarande köpvärd med tanke på lägre p/s-tal 0.75 mot konkurrenternas höga p/s-tal överstigande 2. En aktievärdering mellan 85-95 kronor vore sund. Det ger ett p/s-tal 0.90 dock mindre än bolagets totala omsättning. Det är mycket lågt för ett bolag som visar vinst. Räknar med vinst ca 165 miljoner kronor för helåret 2008.

Det blir ett fantastiskt väder till helgen. Härligt för oss alla som vill komma ut och njuta av sol och bad. Vilka av oss vågar hoppa i det kalla vattnet?

Blickar tillbaka till 1992 då befann jag mig uppe i berget Cordillera Cantabrica som ligger i nordvästra Spanien. Hittade en läcker bergsflod vid ravinen omgivna med vilda rohodendronsbuskar. Vattnet ser kristallklart i turkosfärg. Det var varmt ca 25 grader uppe i berget men 2 grader kallt i vattnet. Jag beslöt mig att dyka i det iskalla vattnet. Det var en otrolig upplevelse. Hela min själ exploderades med mycket glädje. Woooow!

Hopp om en bättre börsmarknad snart!

Må så gott,
Oskar Fredrik

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?