Post entry

Imint inför uppvärdering?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Huvudscenariot är att Imint står inför en ordentlig uppvärdering 2019 - 2020.

Imint har ett antal programvaror för bildhantering av video - som man säljer främst till tillverkare av mobiler - varav bildstabilisering är instegs funktionen. Man är marknadsledande i Kina och har de flesta av världens största tillverkare av mobiltelefoner som kund. Exempel på kunder är Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, Sharp och Fujitsu. Programvarorna säljs främst som white label produkter men någon tillverkare har använt Vidhance inside - som är Imints varumärke - i sin marknadsföring. Under Q1 och Q2 har man hittills tagit 8 nya 3-åriga kontrakt, med bl.a. Oppo, Xiaomi, Kyocera och förmodligen Huawei som omnämns som en större Kinesisk kund. Oppo, Xiaomi och Huawei tar marknadsdelar och står för lite drygt 1/3 av marknaden för mobiltelefoner, där Xiaomi är den snabbast växande tillverkaren av mobiltelefoner de senaste åren. Volymer från nya kontrakt kan komma under Q2, men än mer kan vi förvänta nya volymer under Q3 och framåt. Säsongsmässigt är Q1 ett svagt kvartal och vi bör få ett uppsving i Q2 både från säsongsvariationen, nya kontrakt och att vissa tillverkare slog i taket under Q1 för de volymer som avtalats enligt företaget. 

Som leverantör av programvaror får man licensintäkter per såld enhet från tillverkarna och man befinner sig precis inför att bli kassapositiva. Med den obegränsade skalbarheten går det sedan snabbt uppåt med lönsamheten med nuvarande höga marginaler. Nedanstående graf visar en regressionsanalys av sambandet mellan nettoomsättning och justerat kassaflöde. Justerat kassaflöde är kassaflödet innan förändring av rörelsekapital, justerat för aktiveringar och visar därmed vad man idag taktar i intjänade pengar. Den redovisade vinsten kan dock bli lägre då man åtminstoende under Q1 skev av mer från tidigare aktiveringar än man tillförde nya aktiveringar. Grafen upptar de 8 senaste kvartalen och visar en ganska fin linjaritet med brant lutning (stor resultateffekt vid ökad omsättning) där break even ligger runt 10 miljoner i nettoomsättning. 

Jag förväntar mig att Imint skall omsätta 11 miljoner Q2, 15 mkr Q3, och att under 2020 omsättningen skall passera 20 mkr/Q.

Man har en kassa på 33 mkr vilket ger utrymme för att köpa upp företag med kompletterande programvaror, vilket med den exceptionellt fina kundlistan man har skulle kunna ge väsentliga bidrag till intjäningen. Man tittar även på att gå in i andra segment än mobiler. Nettokassan är på 22 mkr. BV är ca 160 mkr vid kurs kurs på 18 kr. 

Linjär Regression ger ett justerat kassaflöde mellan 2,2 - 4 mkr och 3,75 mkr enligt den föreslagna linjen vid 15 mkr i omsättning. Var och en kan leka med olika antaganden om vinstutvecklingen i grafen och olika P/E tal, men om utvecklingen följer ovan kan vi rimligen till att börja med se en kursdubbling framför oss. 

Den största risken är som jag ser det handelskriget mellan USA och Kina, som visat sig medföra att Kinesisk halvledare och elektronik industri agerat avvaktande i flera fall, specifikt är Huawei som funnits med i handels diskutionen en betydande kund till Imint och en allmän konjunktur avmattning i Kina finns även med i bakgrunden. Inom smartphonesegmentet levererade dock Huawei 118 miljoner enheter under Q2, en ökning med 24 procent, till del hjälpta av ökad efterfrågan inom Kina som en följd av USAs agerande mot företaget.

Eftersom den underliggande värdedrivaren är försäljning av mobiler med mer och mer avancerad videofunktion är ändå huvudscenariot att tillväxten inte påverkas avgörande av makrosituationen i Kina. Skulle så ändå vara fallet, kan vi å andra sidan förvänta oss en islossning om och när USA och Kina når ett handelsavtal. Även om mobiltelefon marknaden totalt sett för närvarande inte når historiska tillväxttal bl.a. för att användarna behåller sin mobil längre så kan Imints marknad ändå växa kraftigt då antalet modeller och enheter med programstöd för video växer både horisontellt i premium segmentet och vertikalt i underliggande segment. 

Q2 rapporten släpps den 21 augusti. 

Notera hur brant linjen är, dvs resultateffekten vid ökad omsättning, analysen indikerar en kraftig resultatutveckling Q3 och framöver, som för närvarande till del döljs av avskrivningar i RR. Om vi extrapolerar den föreslagna linjen får vi vid en accelererande vinst tillväxt eller hävstång på omsättningen (mätt som justerat kassaflöde), exempelvis ger en Q omsättning på 20 miljoner en Q vinst på 7,5 mkr, medan en Q omsättning på 25 mkr ger en Q vinst på 11,25 mkr. 

Prognos

0msättning .....4,9 5,3 6,5 6,4 8,6 9,7 9,2 7,8 ............11 ................15

Kassaflöde .....-4,1 -2,6 -3 -3,2 -0,6 0,5 -1,4 -2,1 ..-0,3 - 1,2 ... 2,2 - 4

Linje anpassad till data i diagramet 0,75x - 7,5 (x=15 => 3,75, x =20 => 7,5, x=25 => 11,25)

Ovan beskrivning skall inte uppfattas som ett köpråd, utan visar hur jag resonerat i detta fall. Data är kontrollerade men kan innehålla felaktigheter. Ta andras idéer och synpunkter bara som ett förslag till att själv sätta dig in i företaget och göra din egen analys.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?