Post entry

Immunicum - Lurar Pfizer i vassen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Immunicum toppade i 49.60 den 5 december 2013 vilket ger en nedgång på 68 % från toppen till dagens kurs på 16 SEK. Pfizer fick inte köpa AstraZeneca, där vissa framhäver att det underliggande motivet var att komma åt det allra hetaste området inom AZs cancerpipline, nämligen immunterapin. Nu går Pfizer på shoppingrunda för att hänga med konkurrenterna. Det kan bli många affärer framöver och Immunicum ser ut som en riktigt het uppköpskandidat.

Det ser ut att vara ett utmärkt köpläge i Immunicum. Efter en våldsam resa upp till toppen på 49.60 SEK så har kursen pressats ner till nyemissionskursen 16 SEK. Emissionen är klar och kassan påfylld.

Fokus ligger nu på att genomföra fas II studien för INTUVAX®. Studieresultaten så långt är mycket tillfredställande. Resulten har nyligen presenterats på det största årliga eventet i USA, ASCO 2014. I september kommer Immunicum delta som talare vid 3rd Annual Cancer Vaccines Conference i London. Givetvis måste Big Pharma ha ögonen på företag som Immunicum.

Big Pharma ser området immunterapi som det absolut hetaste just nu och här kommer det ske många strategiska affärer för att inte hamna efter konkurrenterna. Som det ser ut nu så finns det redan vissa som ligger före, därav t.ex. Pfizers offensiv på uppköpsfronten. För Pfizer vore det ju helt optimalt att slå till med ett köpa av Immunicum nu, med bra studieresultat, kassan är påfylld, kursen har gått ner 68 % från toppen och innan någon annan hinner före. Budpremie på minst 50-100% är fullt möjlig vid en sådan affär.

Att Immunicums båda huvudgrupper av terapeutiska cancervaccin, SUBCUVAX® och INTUVAX®, samt metoden för expansion av tumörspecifika T-celler (CD70) bygger på den Nobelprisade upptäckten av dendritiska celler och deras centrala roll vid aktiveringen av det specifika immunsvaret ger Immunicum en stor fördel. Eftersom råvarukällan utgörs av allogena dendritceller så kan Immunicums produkter produceras i stor skala. Det är detta som Big Pharma vill nå och lägga beslag på. Det finns en oerhörd stor försäljnings- och vinstpotential för dessa kommande läkemedel.

Rekommendation: KÖP 16 SEK.

Lycka till med era investeringar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?