Post entry

Tinnitus?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Läste nyligen en intervju med Impact Coatings VD. Intressant och ger en hel del att tänka på. Bolaget har onekligen medvind just nu. Smart nog passar man också på att sätta en nyemission, frågan är bara varför man inte väljer att dra till med mer kapital än 70 Mkr. Det räcker väl inte så långt kan man tycka...?

Oavsett vilket väcker intervjun en hel del tankegångar. Jag kan inte undvika att notera de snygga undanglidningarna från allehanda finansiell guidning. Man kan inte uppge var sig ordervärden, marginalmål, omsättningsmål eller något annat som man tillfrågas om. Däremot har man fullt sjå av att fullgöra sina plikter från nära samarbetsavtal med vinstmaskiner som Cashguard eller Morphic. Väldigt mycket snack men ack så lite verkstad. I mina öron ringer det ett par varningsklockor. Kanske tinnitus vad vet jag?

Jag har kanske inte helt uppdaterade ark men ser att Impact Coatings värderas till drygt 1,5 miljarder kronor. Detta efter viss kursnedgång som sannolikt orskas av den här nyemissionen. För någon vecka sedan skrev jag en rapportkommentar till VBG Groups senaste delårsrapport. Börsvärdet där ligger i närheten av Impacts. Strax över om man ser till nuvarande antal utestående aktier. Men där är det oerhört lite snack men ack så mycket verkstad av senaste rapporten att döma.

Ska bli kul att jämföra bolagens börsvärden om 5 år från idag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?