Post entry

Vårstädning...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter den kalla och stundtals hårda hösten och vinter (för världens börser iaf) har jag börjat smått förebereda mig för våren och dragit igång en riktigt vårstädning i min portfölj. Till min förvåning så hittade jag en gammal goding som hunnit samla en himmla massa damm, även om den inte hade legat där i garderoben så länge, nämligen Impact Coatings. Denne aktie som gav min portfölj det första ordentliga lyftet, men också påbörjade kraschen, ironiskt inte sant? :)

När jag nu ändå drog fram dem och gick igenom det senaste vilket var bokslutet i går, kom jag tänka på att aktien nu var värd ungefär lika mycket som när jag första gången köpte den. Det var vid den tiden då vi alla väntade på godkännandet från mobiltelefontillverkaren. I dag så är läget lite annan, det har tillkommit ett antal kunder och flera förfrågningar ligger i pipen, men samtidigt ligger värdet på samma nivå som det var då... Konstigt vid första tanken, men sedan slår det mig att vi har ju den där kreditkrisen över oss och jag hör Staffans eviga jämmrande om världens undergång i mitt huvud (skämt!).

Som mest låg aktiekursen i IMPC på runt 150kr, vilket motsvarar ett börsvärde på nästan 2md SEK, vilket är rätt mycket för ett förhoppningsbolag som än inte ens tjänar pengar, samtidigt hur ska man värdera teknik? Lite samma dilemma som vissa biotech bolag har, hur ska man värdera framtidsutsikter och preparatens marknadspotential? Nåja i dagsläget kostar IMPC runt 44kr och har legat så långt ner som 22,20kr och börsvärdet ligger på ca 580M. Nu har doch förhoppningar blivit till realitet och orders har börjat rulla in, dock tar ju även sådant tid och IMPC kan fortfarande inte riktigt visa svarta siffror, men 2009 kommer att bli trendvändaren. Frågan är nu om inte de röda siffrorna har lämnats till historien?

Varför skriver jag då denna blogg? Jo, det är självklart så att jag vill att alla ni som läser också tar er tid att läsa om detta riktigt intressanta bolag med enorm framtidspotential. Deras måtto om att finnas i "var mans ficka" börjar nu smått realiseras och det kommer inte dröja länge tills ni kommer att kunna tänka på dem när ni knappar på eran mobiltelefon eller väljer färger till dess skal, eller varför inte när ni väljer vilken typ av glasögonbågar ni vill ha. Går man sedan framåt ett par år till kommer ni säkert kunna tacka IMPC för att era husvagnar inte längre krånglar med kontaktglappar eller att batterierna håller längre och inte är lika miljöfarliga och dessutom kan denna lista göras otroligt mycket längre, men jag slutar där och säger LÄS, inte köp, utan läs och gör därefter ett beslut. Jag är ju redan en delägare så det blir bara fel om jag sitter och skriker köp, och då är jag ju också redan frälst! ;)

Finns lite här på redeye att läsa, bl.a. den utmärkta bloggen av sololja, men även den gamla analysen av MrJinx, båda två kan ge er en bra avstamp till fortsatta studier.

Trevlig helg önskas!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?