Post entry

Imsys AB - Nordic SME - Neural Artficiell Intelligens- "2021 är året då Imsys ska bevisa sitt koncept"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

”Imsys världens bäst bevarade hemlighet” Imsys har rätt teknologi i rätt tid för att klara av extremt snabba reaktionära beräkningar i realtid, om och om igen - Neural Artificiell Intelligens (AI). Det är just det Imsys gör, snabbt och energieffektivt! Imsys designar det avancerade "neurala nätverkets" arkitektur, CISC-arkitekur. End hårdvara uppbyggd av flera mikroprocessorer, ibland flera tusen, för att skapa framtidens AI "hjärna", ALICE, som ska användas i väldigt krävande miljöer. Som t ex i trafiken där framtidens bilars AI måste extremt fort i realtid, fatta korrekta beslut för att förbättra trafiksäkerheten och för att möjliggöra visionen om helt självkörande bilar. Robotiserade industrifordon, AI radarsystem inom försvarsindustrin samt alla andra tänkbara krävande industrier och andra tillämpningar där AI och Internet of Things (IoT) kommer att implementeras. Halvledarebranschen är just nu en väldigt het marknad pga. teknologiskiftet mot AI och IoT som vi just nu bevittnar. Mindre- och medelstora bolag köps upp av jättar som t ex. Intels köp av det israeliska bolaget Habana Labs. för $2 miljarder december 2019. Nvidias bud på AMR för $40 miljarder. Imsys värderas till ca 130 miljoner SEK i skrivande stund och drar,överlägsna, tekniska paralleller till just Habana labs. Imsys hävdar sig ha en mycket konkurrenskraftig teknologi på ”elitnivå” och att man är på god väg att positionera sig mycket väl på den kraftigt växande halvledaremarknaden som värderades till $83 miljarder 2019. Imsys gör detta genom lanseringen av bolagets nya processor IM4000, direkt via lanseringskund, i juni månad 2021. Dvs. vilken dag som helst! Triggers i närtid och många spekulativa triggers den kommande perioden som baseras på tillgänglig information.

Imsys AB (publ) är ett svenskt high tech-bolag grundat 1981. Bolaget utvecklar, designar och säljer egenutvecklade flexibla mikroprocessorer som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna framförallt inom AI (artificiell intelligens). Bolagets kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar som lås och datorhallar, men även mobilsektorn (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och andra typer av massiva beräkningsapplikationer.

Vår arkitektur bygger på att innehållet, den så kallade mikrokoden, ska ligga väldigt nära centrum av hjärnan. Då krävs det inte så mycket minne och informationen behöver inte färdas så långt, vilket betyder att den kräver mindre energi. I AI-värden är energihushållning en viktig faktor”

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

”Imsys är ett AI bolag med lösning för massiva beräkningar. Vår teknik är dessutom energisnål. Imsys ansluter sig till vad Bill Gates sa nyligen: "The green premium needs to be so low as to make sense to switch." Vår teknologi är grön och man betalar inget extra för det.”

Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

Källa: Imsys- Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020, https://www.nyemissioner.se/video/imsys_vd_presenterar_techbolaget_i_samband_med_ipo/351

Att Imsys deltog i projektet TRACE 2015-2019, handplockade av BOSCH är en enorm kvalitetsstämpel i sig. TRACE var ett europeiskt finansierat projekt, koordinerat av BOSCH som projektledare. Projektets syfte var att, tillsammans med andra stora Europeiska jättar inom fordonsindustrin som Bosch, BMW, Daimler, VW, Volvo, Continental, Tronics mm, påskynda utvecklingen av framtidens fordonsteknologi och infrastruktur i framtidens intelligenta städer, för att säkerställa den europeiska fordonsindustrins fortsatta internationella ledarskap.

Källa: https://www.edacentrum.de/trace/en/partners ,

          https://www.edacentrum.de/trace/en/content/over-project

SAMARBETSPARTNERS OCH KUNDER

Imsys har i dag ett tiotal olika kunder, varav huvuddelen köper mindre kvantiteter av Embla. Den största delen av volymerna för Embla finns hos en asiatisk kund som har lagt en kommersiell order och avser utöka volymerna under kommande år. En svensk industriell kund inom bilsäkerhetsområdet har inlett ett samarbete med Imsys där de första produkterna förväntas levereras inom 2–3 år. Ett utvärderingsarbete har inletts inom låsområdet tillsammans med ett internationellt lås- och säkerhetsföretag. I tabellen nedan sammanställs Bolagets samarbetspartners och kunder.

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Källa: Imsys- Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020, https://www.nyemissioner.se/video/imsys_vd_presenterar_techbolaget_i_samband_med_ipo/351

Inom Automotive området har Imsys inlett ett samarbete med en ledande global bilsäkerhetsaktör. Samarbetet har fördjupats under 2020 och avsikten är nu att utveckla en produkt där Imsys teknologi är en komponent. Samarbetet avser utveckling av en skräddarsydd lösning för kundens räkning. Imsys har tecknat ett Letter of Intent (LoI) med en nischaktör inom området datacenter inåtriktade på AI. Inom 5G, 6G pågår ett utvärderingsprojekt hos en ledande skandinavisk aktör inom mobilområdet. Ett besked om fortsättning av projektet förväntas Q1 2021. På säkerhetsområdet pågår ett utvärderingsprojekt inriktat på biometrisk igenkänning med en ledande leverantör av säkerhetslösningar.

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Imsys inleder samarbete med My-Konsult System kring radarapplikationer (Finwire)

2021-03-11 13:41

Mikroprocessorbolaget Imsys och My-Konsult System har tecknat en avsiktsförklaring för att utvärdera förutsättningarna för samarbete inom radarapplikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

My-Konsult System är verksamt inom avancerade militära system och levererar integrerade system inom radarteknik. Parternas avsikt är att utvärdera varandras kunskaps- och teknikportföljer i syfte att samarbeta.

Företagen har beslutat att utvärdera möjligheter till gemensam utveckling av mjukvarulösningar för radarsignaler som använder artificiell intelligens för användning i radarsensorer, en teknik som kan vara framtidens lösning för bilindustrin. Syftet är att utveckla en mjukvarulösning väl anpassad till Imsys mikroprocessorarkitektur.”

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/03/11/imsys-imsys-inleder-samarbete-med-my-konsult-system-kring-radarapplikationer.html

VD HAR ORDET

”Det är inte alltid lätt att förklara så att andra förstår. Hur beskriver en hjärnkirurg sitt viktiga arbete så att någon som inte är läkare förstår? – Inte vet jag. Att beskriva hjärnans sätt att fungera på en översiktlig nivå är kanske lättare. Den samlar information och erfarenhet. Utifrån dessa skapas regler för hur människor agerar. Inbyggt i hjärnan finns vissa grundregler som styr oss med automatik, som hur man andas exempelvis. Detta är faktiskt också en god beskrivning av en datorprocessor för AI. Utmaningen med Imsys är att förklara tekniken så att icke-experter förstår. Vi är ett av de mest spännande innovationsbolagen i Sverige, om vi som arbetar på Imsys själva får tycka något. Att beskriva vad vi gör på annat än ett väldigt ytligt sätt blir mycket svårt. Det bästa sättet är kanske att säga att Imsys är som hjärnkirurgi för specialiserade datorer. Vi utvecklar och anpassar hjärnor för datorer som sysslar med AI, men med den väsentliga skillnaden att våra produkter går att massproducera. Imsys huvudmarknad är kanske det mest expansiva området inom datorbranschen, nämligen AI. På denna marknad flockas nya, unga företag medan de stora och etablerade företagen är fokuserade på hjärnor (processorer) till mobiler och laptops. Detta håller dock på att ändras. Sakta men säkert etablerar sig de större aktörerna på AI-området, i vissa fall genom egen forskning och utveckling, men framförallt genom uppköp av mindre kunskapsföretag. Alla hjärnor är inte bra till allt, det vet vi. Därför har de olika arkitektur. Vår arkitektur bygger på att innehållet, den så kallade mikrokoden, ska ligga väldigt nära centrum av hjärnan. Då krävs det inte så mycket minne och informationen behöver inte färdas så långt, vilket betyder att den kräver mindre energi. I AI-värden är energihushållning en viktig faktor. Detta är vi på Imsys bra på. En annan viktig faktor inom AI är flexibilitet, vilket åstadkoms med mikrokod. Det är den hjärn-nära programmering av mikrokoden som gör att Imsys teknik är så flexibel – och jag skulle vilja påstå att vi är bland de främsta i världen på just mikrokod.”

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Teknik

Imsys teknik bygger på den egenutvecklade processorenheten IM3000, baserad på en arkitektur som benämns CISC (Complex Instruction Set Computing). Den andra generationens processorenhet IM4000 är under utveckling och kommer att i högre grad vara anpassad för ännu mer krävande applikationer, där ibland AI och maskininlärning, liksom den kan seriekopplas för att skapa än större kapacitet. Den överväldigande majoriteten av resten av mikroprocessorleverantörerna använder en annan arkitektur som kallas RISC (Reduced Instruction Set Computing). Den har vunnit framgång för att innehålla jämnlånga instruktioner och att dessa är enkla. För att göra mer komplexa beräkningar med RISC behövs dock externa enheter med större minneutanför processorn för att kunna utföra dessa.

En viktig fördel med CISC är att den använder mikrokod som kräver mindre minneskapacitet och framförallt ett mindre externt minne för att utföra komplexaberäkningar. Mikrokoden är som en sorts maskinnära kod och är en viktig beståndsdel i CISC-arkitekturen. Imsys har utvecklat mikrokodkonceptet och har ett stort bibliotek kod för olika tillämpningar för att kunna skapa kundspecifika processorer. Mikrokodområdet är ett av de områden där Imsys planerar att söka nya patent. Samtidigt är den i dagsläget redan skyddad då Imsys skickar all kod kompilerad och ej som källkod, vilket enligt Bolaget gör det nästan omöjligt för andra än Imsys att komma åt den i processorn. Imsys har en tätare kodstruktur jämfört med konkurrenter.”

”Det är Imsys uppfattning att valet av CISC-arkitekturen gör bolaget väl rustat att konkurrera på AI-marknaden. Framförallt eftersom denna arkitektur är mindre energikrävande än en grundläggande RISC-arkitektur och att energieffektivitet kommer att vara en viktig konkurrensfördel framöver, i synnerhet när IT-sektorns andel av vår energianvändning drastiskt ökar. Nedan matris sammanfattar de mest väsentliga skillnaderna mellan CISC och RISC.”

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Källa: Imsys

Imsys lanserar IM4000 i juni, hoppas kunna presentera lanseringskund inom 30 dagar - månadsbrev (Finwire)

2021-05-11 14:25

Mikroprocessorbolaget Imsys vd Magnus Stuart uppger i senaste månadsbrevet att lanseringen av IM4000 kommer att ske i juni.

”IM 4000 kommer att säljas direkt mot kund och i maj månad planeras en release av specifikationerna för denna produkt. Vi ser redan nu att IM 4000, rent prestandamässigt kommer kunna placeras i elitklassen där flexibilitet och låg strömförbrukning är otroligt viktiga egenskaper”, säger Magnus Stuart.

Vad gäller patentsidan avser bolaget att lämna in två specifika patentansökningar under maj. Planen är att följa upp dessa med två till under juni.

”Detta stärker Imsys marknadsposition som IP-leverantör gentemot våra konkurrenter och skapar betydande värden”, säger Imsys-chefen.

Stuart nämner också försäljningen och skriver att bolaget hoppas kunna meddela en så kallad launch customer (lanseringskund) inom 30 dagar."

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/05/11/imsys-imsys-lanserar-im4000-i-juni-hoppas-kunna-presentera-lanseringskund-inom-30-dagar-manadsbrev.html

Källa: Imsys

PRODUKTER

Imsys erbjuder två olika produkter där bolagets know-how appliceras på processorerna Embla och Alice.

Embla

Embla är en enkärnig, sekventiell processor baserad på IM3000-tekniken. Den är främst lämpad för applikationsområden som inte kräver den mest kraftfulla beräkningskraften.

Alice

Imsys utvecklar nu en uppdaterad generation av processorer kallad Alice vilken beräknas kunna erbjudas till marknaden 2021. Alice baseras på IM4000-tekniken och är en multikärnig parallell processor som har en avsevärt mycket kraftfullare beräkningskapacitet. Alice är särskilt lämpad för multitasking som blir en allt viktigare egenskap i processorer inom AI genom sin snabbhet att ändra uppgift från exempelvis bearbetning av grafik till matematiska beräkningar.

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Källa: Imsys

IMSYS ERBJUDER SKALBARA PROCESSORLÖSNINGAR

En unik egenskap med Imsys teknologi är att den möjliggör större och kraftfullare processorer genom att kombinera flera processorkärnor, ibland flera tusen, i en systemkrets med mycket kraftfull kapacitet. CISC-arkitekturen gör det möjligt att en stor del av beräkningsarbetet kan ske i själva mikroprocessorn i stället för att växla mellan processorn och externa enheter. Det förklarar varför många små Imsysprocessorer är mer effektiva än en stor. Denna typ av lösningar med extremt kraftfulla datornätverk (kallade Neurala Nätverk) är viktiga inom AI. Exempel på applikationsområden är smarta sensorer till exempelvis i bilar, lastbilar och andra typer av fordon, eller vid ljudanalys, mobilsystem samt blockchain.

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Källa: Imsys

PRISSTRATEGI

Imsys har en prisstrategi som baseras på tre olika typer av prissättningar:

1.    Licensiering Royalty baseras per enhet eller som en procentsats på pris till slutkund. Betalningsströmmarna börjar med att kund erlägger handpenning för att därefter, när projektet/uppdraget slutförts, inkomma med löpande årliga royaltybetalningar. Royaltyn är av högmarginalkaratär.

2.    Utveckling Prissättningen är oftast fast per projekt med tillkommande milestone-payments. Denna verksamhet kan lättast beskrivas som Imsys konsultverksamhet.

3.    Produktförsäljning Prisstrategin för Imsys standardprocessorer Embla och Alice är att lägga sig i den lägre delen av den övre priskvartilen av mikroprocessorer.

Källa: Informationsmemorandum inför upptagande av aktier till handel på NGM Nordic SME DECEMBER 2020 http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Källa: Imsys

Källa: Imsys

Imsys ska enligt pressmeddelandet från den 11/5 2021 ha ansökt för 2 ytterligare patent i maj månad 2021 och ska ansöka för ytterligare 2 patent i juni månad 2021:

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/05/11/imsys-imsys-lanserar-im4000-i-juni-hoppas-kunna-presentera-lanseringskund-inom-30-dagar-manadsbrev.html

Marknaden inom AI-halvledare är stor och växer fort

Källa: Imsys- Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020, https://www.nyemissioner.se/video/imsys_vd_presenterar_techbolaget_i_samband_med_ipo/351

Källa: Imsys- Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020, https://www.nyemissioner.se/video/imsys_vd_presenterar_techbolaget_i_samband_med_ipo/351

Källa: Imsys- Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020, https://www.nyemissioner.se/video/imsys_vd_presenterar_techbolaget_i_samband_med_ipo/351

Triggers

”Imsys affärsmodell består av två delar. Vi erbjuder dels kompetens i partnersamarbete för lösningar av kundspecifika AI-applikationer, och våra teknikplattformar; ALICE och IM4000” Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

1.    Lanseringen av Imsys nya mikroprocessor IM4000 är en stor trigger och lanseringen förväntas ske vilken dag som helst i juni månad, direkt via lanseringskund.

2.    Lanseringen IM4000 innebär att Imsys positionerar sig i AI branschen formellt och det öppnar upp för försäljning av chipet direkt till nya kunder.

”Vi ser att hemsidan besöks av konkurrenter, möjliga samarbetspartners från olika branscher i hela världen”

Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

”Kort om IM 4000, som är en vidareutveckling av IM 3000. Produkten är en flexibel kontrollprocessor för med ny programvara som öppnar för försäljning till en betydligt större marknad än föregångaren IM3000.”) Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

3.    ALICE: ”Imsys Roadmap för ALICE. Vår Roadmap består av fem utvecklingssteg som sträcker sig från idag och fram till 2024/25. Nu pågår aktiviteter inom steg 1, steg 2 och förberedelser inför steg 3.

Steg 1 demonstrerar ALICE grundläggande design,

Steg 2 verifierar vår arkitektur och systemlösning.

Steg 3 verifierar att viktiga system inom ALICE fungerar som avsett på en specialtillverkad kiselkrets. Steg 3 planeras vara slutfört under första halvåret 2022. I steg 4 kontrolleras att hela ALICE fungerar som tänkt på en kiselkrets. Vi bedömer att detta sker 2023.

Steg 5 infaller under 2024 med ALICE som kommersiell IP.”

(”Aktuella AI applikationerna har många olika inriktningar; det kan handla om optimering av industrirobotars arbete, om att styra förarlösa fordon genom lagerbyggnader eller att tolka radarsignaler på ett fordon i tät trafik. Imsys marknadsföringsarbete är därför inriktad på att skapa direkta kontakter med industriella partners (Business-to-Business). Vi vill visa hur ALICE löser deras behov”)

Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

Potentiella spekulativa triggers

Lanseringen av Imsys AI mikroprocessor IM4000 och dess specifikationer kommer att bidra till ökad kännedom om Imsys teknologi och potential.

”Vi ser att hemsidan besöks av konkurrenter, möjliga samarbetspartners från olika branscher i hela världen”

Källa: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/04/07/imsys-imsys-imsys-ab-manadsbrev-fran-vd.html

1.    Nya samarbeten med industriella partners.

2.    Tillkännagivandet av stora existerande partners när/om respektive samarbeten övergår till fördjupade samarbeten eller skarpa utvecklingsavtal. Att namnge en samarbetspartner som t ex.(spekulation) BOSCH, Autoliv, Ericsson skulle resultera i ett stort ökat intresse för Imsys.

3.    Eventuellt bud på Imsys från att större bolag inom halvledareinsdustrin eller fordonsindustrin.

Imsys ser möjligheter i spåren av Nvidias köp av ARM (Finwire)2021-03-05 09:11

Mikroprocessorbolaget Imsys bedömer att Nvidias köp av IP-rättighetsbolaget ARM skakar om marknaden, vilket man menar kan skapa möjligheter för bolaget.

"I ett slag blir alla IP rättigheter och designlösningar som inte ägs av ARM mer värdefulla. Hos flera stora halvledarbolag råder berättigad oro över konsekvenser av affären. Uppenbart är att både lönsamhet och konkurrenskraft skulle försämras om licenskostnader skulle höjas eller sägas upp", skriver vd Magnus Stuart i ett nyhetsbrev.

Han bedömer att trenden där stora aktörer köper mindre aktörer kommer att fortsätta.

"Många vill minska sitt beroende av ARM och ser nu över sina strategier. Detta skapar affärsmöjligheter för självständiga aktörer som Imsys. 2021 är året då Imsys ska bevisa sitt koncept. För Imsys öppnar den här förändringen möjligheter till nya partnerskap", avslutar han sitt vd-ord.

Parallellt arbetar Imsys med att stärka sitt team inom design av kretsar, motsvarande hårdvaran. Personalstyrkan skall utökas med två personer. Totalt arbetar idag ett tiotal specialister i företagets utvecklingsteam.

Det kan nämnas att Nvidias förvärv av ARM ännu inte är genomfört. Det granskas just nu av konkurrensmyndigheter och flera konkurrenter har invänt mot affären."

Källa:https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/03/05/imsys-imsys-ser-mojligheter-i-sparen-av-nvidias-kop-av-arm.html

Slutsats

Jag håller delvis med VD:n i Imsys i hans videopresentationen på Stora Aktiedagen Stockholm 2 december 2020 när han säger att ”Imsys är världens bäst bevarade hemlighet”. Delvis skriver jag för att Imsys verkar ha fångat intresset hos en del viktiga spelare inom flera stora industrier som satsar på AI applikationer.

1. Medverkandet i projektet TRACE är ett bevis på det, koordinerat av BOSCH. Något som har mynnat i ett fortsatt samarbetet med en ledande global bilsäkerhetsaktör. Samarbetet har fördjupats under 2020 och avsikten är nu att utveckla en produkt där Imsys teknologi är en komponent. Samarbetet avser utveckling av en skräddarsydd lösning för kundens räkning.

2. Inom 5G, 6G pågår ett utvärderingsprojekt hos en ledande skandinavisk aktör inom mobilområdet. Kanske inte så svårt att lista ut vilket bolag det kan röra sig om.

3. Imsys har tecknat ett Letter of Intent (LoI) med en nischaktör inom området datacenter inåtriktade på AI.

4. På säkerhetsområdet pågår ett utvärderingsprojekt inriktat på biometrisk igenkänning med en ledande leverantör av säkerhetslösningar.

5. Mikroprocessorbolaget Imsys och My-Konsult System har tecknat en avsiktsförklaring för att utvärdera förutsättningarna för samarbete inom radarapplikationer.

My-Konsult System är verksamt inom avancerade militära system och levererar integrerade system inom radarteknik. Parternas avsikt är att utvärdera varandras kunskaps- och teknikportföljer i syfte att samarbeta.

6. Control applikations. Första leverans 2020, nästa steg, storskaliga leveranser.

7. Sedan kan man också spekulera kring vad bolagets satsning inom Blockchain kommer att vara? Mer information än följande PM har det inte kommit:

”IMSYS

Imsys bildar två dotterbolag inriktade på datacenter och blockchain (Finwire)

2020-12-29 08:29

Mikroprocessorbolaget Imsys har beslutat att starta två dotterbolag fokuserade på lösningar för datacenter och blockchain. Genom dessa hoppas Imsys skapa affärsmöjligheter och nya partnerskap med sin teknologi. Dessutom ökar detta transparensen mot kunder och andra intressenter."

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/12/29/imsys-imsys-bildar-tva-dotterbolag-inriktade-pa-datacenter-och-blockchain.html

Kan det vara så att man ser potentialen i utvinning av Kryptovaluta på ett betydligt mer energieffektivt sätt? Spännande att följa i alla fall!

Jag personligen tycker inte att Imsys har fått den uppmärksamhet den förtjänar, i alla fall inte som ett noterat bolag på Nordic SME. Det kanske har att göra med att bolaget noterades mitt under en världspandemi, i mellandagarna den 29/12 2020. Men det jag däremot tycker är att Imsys är ett oerhört spännande bolag men mycket intressant och konkurrenskraftig teknologi!

En hint om bristen på halvledare:

Ekonomisk situation

Imsys gjorde en noteringsemission i samband med börsintroduktionen 2020.12.29 genom ett erbjudande av units som en spridningsemission av units till nya och befintliga aktieägare om 17,6 MSEK med tillhörande övertilldelningsoption om 2,2 MSEK. Teckningsperioden var från och med den 30 november till och med den 11 december 2020. Teckningskursen uppgick till 11 SEK per unit. En unit bestod av en aktie och en teckningsoption. Efter kvittning av utestående lån (7,5 MSEK) tillfördes Bolaget, tillsammans med utnyttjad övertilldelning, cirka 9,8 MSEK efter emissionskostnader som uppskattas till 2,5 MSEK.

KONVERTIBLER, TECKNINGSOPTIONER ETC. Per dagen för Noteringsmemorandumet finns det 1 800 000 utestående teckningsoptioner av serie TO 2. Det krävs fyra (4) teckningsoptioner för att teckna tre (3) nya aktier. Optionerna kan nyttjas från och med måndagen den 14 februari 2022 till och med fredagen den 11 mars 2022. Teckningskursen är 15 SEK per aktie. Vid fullt nyttjande av samtliga TO2 tillförs bolaget 20 255 000 MSEK.

Källa: http://imsys.wpengine.com/wp-content/uploads/2021/01/Imsys-noteringsmemo-v05_201223.pdf

Imsys likvida medel bör räcka t o m det är dags för inlösen av utestående TO2 2022. En försäljning av bolagets mikroprocessorer IM3000 samt IM4000 skulle stärka kassan ytterligare.

I Skrivande stund kom det ett PM:

Källa: Finwire

Bolagspresentation på Stora Aktiedagen i samband med Imsys IPO, sevärd!

https://www.youtube.com/watch?v=Hlaba7Ot2cU&t=1629s&ab_channel=Aktiespararna

Tack!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?