Post entry

Index Pharma - Delta is the trick

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att ha följt Index sedan 2003 är det äntligen, inom några veckor, dags  att öppna kuvertet och läsa av resultatet av senaste studien. Ser mycket lovande ut.....

I de flesta UC studier får man även remission hos de som får placebo på mellan 5-15%. Kan tyckas märkligt men så har varit länge. Läkemedelsindustrin är van vid detta och väljer att titta på A) andel patienter som får aktiv drog som gått i remission minus B) andel patienter som fått placebo som gått i remission, dvs det som kallas Delta.

Rent matematisk behöver A) ovan ligga på minst 20-30 om delta skall bli 15. Detta tror jag att Index absolut kan nå!!!

Därtill bör alla notera följande: 

  • I en ph 2 studie av Roche/Genentech avseende Etrolizumab så lyckades man erhålla 0% i placebo genom att använda en mer centraliserad metod för endoskopisk bedömning. Även Index använder denna metod i den nuvarande studien - här har Index troligen möjlighet att höja deltat på liknande sätt som Roche/Genentech - kanske 5% enheter.
  • I tre (av totalt fem) av armarna i den pågående Conduct studien är dosen av aktiv drog som patienter fått 4-8 ggr högre än i tidigare studier. Behöver inte betyda bättre resultat men det är ändock sannolikt - varför just 2×30 mg som använts tidigare skulle vara optimalt finns ingen logik i. Rimligen borde den genererade cytokin-kaskaden av högre dos också, upp till en viss mättnadsnivå, ge bättre effekt. Kanske detta kan öka delta 5-10% enheter.
  • Inga tidigare studier har visat bieffekter och det har inte funnits anledning att bryta den nuvarande studien pga detta vilket visar att säkerthetsprofilen är utmärkt.

För att summera så tror jag att Index i denna studie kan ha möjligheten att påvisa ett delta på över 20% utan bieffekter vilket oerhört starkt vs konkurrerande substanser. Index kan till och med komma upp till hela 30% vilket är världsunikt! 

Någon/några ägare som antagligen kommit in i aktien billigt har under sommaren att realiserat en mindre men säker vinst. Funnits många köpare så kursen stått stabilt kring 9 kr.

Lyckas studien, vilket jag tror, så kommer resultatet vara ett bevis för hela DIMS konceptet där Index kartlagt hur olika DIMS kan byggas för att få åtråvärda cytokin kaskader som motverkar olika inflammatoriska sjukdommar. Man skulle kunna säga att DIMS är en immunoterapi för de över 100 autoimmuna sjukdommar som finns varav Ulcerös Colit är en och har en marknad idag på ca 7 miljarder dollar. Totala marknaden för autoimmuna sjukdomar är ca 70 miljarder dollar.

När Big Pharma och Big Biotech räknar på detta blir det ett tal med många nollor och mångdubbling av kursen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?