Post entry

Inhalation Sciences med ett rekordår bakom sig växlar upp för lönsamhet

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bygger upp verksamheten att uppnå klinisk godkännande för Preciseinhale, samt underbyggande lönsamhet för 2020. Börsvärde 36 miljoner kr exklusive Ziccum

Inhalation Sciences Preciseinhale är utvecklat av Per Gerde som har jobbat med produkten sedan tidigt 2000-tal. Självaste iden kom från att Per hade ingen utrustning som han kunde validera sin forskning med. Per är även i dagsläget en av bolagets största ägare och jobbar på sidan om även hos Karolinska Institutet som docent.

Preciseinhale är självaste "huvuddatorn" och därefter har bolaget utvecklat x-antal tilläggsmoduler. Inhalation Sciences utvecklar och säljer laboratorieinstrument för forskning inom inhalation och för mätning av hur partiklar i inandningsluft påverkar vår hälsa. Dagens produkter på inhalationsmarknaden är utvecklade på 70-taket och ger väldigt inexakt data. Preciseinhale är i dagsläget godkänd för prekliniska studier och instrumentet har utvecklats tillsammans med Key Opinion bolag. Följande bolag har bolaget på sin kundlista, samtliga är jättar inom sin bransch och flera av dem har även köpt flera instrument.

  • Karolinska Institutet
  • AstraZeneca
  • Kings Collage
  • Fraunhofer ITEM
  • Chiesi
  • Dow Chemicals

I dagläget finns det över ett 30-tal vetenskapliga publikationer, var instrumentet har gjort betydande arbete i forskningen. Bolaget har sålt instrument för närmare 30 miljoner kr. För 2019 summerade VD ihop en årsomsättning på 8.8 miljoner kr, vilket är rekord för bolaget.

Per har även utvecklat Laminarpace, bolaget Ziccum är i dagsläget en avknoppning från Inhalation Sciences och har ett börsvärde på 133 miljoner, var av Inhalation Sciences äger fortfarande 25% av aktierna, vilket betyder att Inhalation Sciences har ett indirekt värde hos Ziccum på 33.5 Miljoner kr. Bolaget har gått ut med att aktieandelen hos Ziccum ska stöda bolagets verksamhet tills bolaget är kassaflödespositiva.

Klinisk Validering

I dagsläget utför man en klinisk validering hos CTC Ab, vilket betyder att man skall även kunna använda instrumentet i FAS 1 (First in man) hos läkemedelsföretag. Vid godkännande kan läkemedelsbolag spara flera års utveckling hos ett läkemedel och t.o.m avsluta forskningen före man har satsat betydande summor. Försäljningen av den kliniska instrumentet väntas starta 2021. Bolaget har inofficiellt gått ut med att vid godkännande har bolaget ingen möjlighet att stå på egna ben. Där med anser jag att bolaget har stor sannolikhet att bli uppköpt av någon av deras Big Pharma kunder.

Bolaget har med andra ord en färdig produkt och befinner sig på en miljard marknad och ska bli kassaflödespostiva i år. Det som ofta förvånar mig att det finns en hel del medtech bolag med icke godkännande säljande produkter med en 10-falldig värdering jämfört med Inhalation Sciences.

Vad har vi att se framemot?

  • bolaget har som målsättning att bli kassaflödespotiva för år 2020
  • lansering av Dissolvit
  • försäljning av instrument
  • forskningsrapport som stöder kliniska valideringen
  • samarbetspartners
  • nyanställningar (sökes för tillfället)
  • kontaktsforksning
  • Events

Youtube-klipp

https://www.youtube.com/watch?v=b6taVFYoJD0

https://www.youtube.com/watch?v=MDFxy_rJ4PY

https://www.youtube.com/watch?v=dDYyu2gUM6U

Disclaimer

Givetvis äger jag aktier i bolaget, alla får ta sitt ansvar att läsa på att informationen är korrekt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?