Post entry

Insplorion - Tankar om delårsrapporten

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Insplorion är ett bolag som flyger under radarn för tillfället. Jag samlar några tankar kring den senaste rapporten där kan jag utläsa att de arbetar strukturerat mot en snabb kommersialisering av en teknologi som ser ut att kunna hitta sin plats på många marknader, bland annat batterimarknaden.

En bra sammanfattning för dig som inte är insatt i Insplorion:

RedEye - Fem skäl...

Fakta om Insplorion, marknad, ledning osv.

Tankar kring Insplorions delårsrapport sett från mitt perspektiv

* Ledningen, team och styrelse arbetar strukturerat.

* Med sitt strukturerade arbete får de mycket gjort, och rätt saker, de är således effektiva... (jämför här med Brighter som försökt släppa en apparat under flera år och åtskilliga miljoner i nyemissioner, Insplorion har inte bara släppt CE-märkta instrument, utan flera, med tillhörande sensorer, de har även startat samarbeten, marknadsfört sig på rätt plats och mycket mera...)

* De har strategiskt valt ut områden att attackera, och fått gensvar på samtliga områden de attackerat - Detta visar att man tar rätt beslut innan exekution av planen (här krävs erfarenhet och kunskap)

* Gensvaret har kommit från stora aktörer, visar på validitet från mitt perspektiv.

* Bengt Kasemo (grundaren av Q-sense som såldes till Ratos och även en av grundarna till Insplorion) har sagt i en intervju att man måste veta när forskningsstadiet är över och att man då ska rekrytera rätt folk för att skapa affärer, det känns betryggande för mig då jag inte är intresserad av forskning utan av affärer. Och denna självinsikt är tydlig i Insplorion.

* Om TechConnect står följande; "Ett flertal kontakter knöts med bland andra Panasonic, Corning och Medtronic där inledande samtal redan har resulterat i konkretisering och utveckling av de båda sensorprojekten." Corning känns som leverantören av fiberoptiken. Medtronic vet jag inte, och Panasonic, ja, de gillar att tillverka batterier dom... Kolla gärna börsvärdena på dessa bolag. Om de tror på Insplorions teknik, då fortsätter jag göra det också... Om Corning är intresserade av att sälja fiberoptik till Insplorion då borde det vankas större volymer...

* En så liten organisation genomför en nyemission (detta tar tid i anspråk), de hinner lansera ett nytt instrument och direkt efter nyemissionen är klar så går planet till USA, 6 kunder besöks enligt VD-ordet... Så arbetar ett företag som vill få saker gjort... Och man ska inte glömma att detta är kunder de redan haft inom Q-sense (färdiga relationer) "Acoulyte kan därmed kombineras med de 500-700 QCM-D system som finns runt om i världen på olika akademiska och industriella lab.".

* Trots en så hög aktivitet så aviserar de att de har tid för ett till projekt, underbart! Thats the spirit! Och detta på en liten budget jämfört med andra bolag... (med en bra produkt blir det billigare att sälja)

* Avslutningen gillar jag med tanke på hur sparsam de varit i sin kommunikation; "Med Acoulyte lanserad inom Instruments, med full fart inom AGM-samarbetet, med luftkvalitetsensorns organisation snart på plats och med flera intressanta bubblare i pipeline, är det med stor tillförsikt som jag ser på framtiden."

Vilka är bubblarna... när man hänger med företag som Akzo Nobel, Volvo, Panasonic, MedTronic, Corning, Littelfuse så blir man lite nyfiken...

Till detta finns det möjlighet för fler anslag, försäljning av instrument sedan tidigare insatser (långa säljcykler då kunderna söker anslag) och nya projekt...

Med hänsyn taget till hur mycket de mäktar med att genomföra så ser jag fram emot kommande månader och batteriprojektets utfall.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?