Post entry

Interfox Resources: Luftslott eller en ostoppbar raket?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

300-700% förväntas från nuvarande kurs (6kr)vid sälj av licensen ,som bör ske i närtid.

Interfox Resources har IGEN hittat STORA mängder av OLJA och gas vid sin licens Ellej-Igaiskoje 71-1 i Ryssland.

*Den 2015-08-17 16:38 meddelar Interfox Resources att dom hittat huvudsakligen olja i vittringsskorpan. "Testen av småstenarna (bifogat protokoll #154) tyder på att vittringsskorpan innehåller huvudsakligen olja. Den mörka vätskan som testades (bifogat protokoll #351) visade sig vara en blandning av kondensat (90%) och olja (10%)"

"Dessa nya resultat och den därmed utökade förståelsen för tillgångens karaktär har låtit Bolagets geologer beräkna att vittringsskorpan i sig kan innehålla 13-37 miljoner ton (97-277 miljoner fat) utvinningsbar lätt olja.

I vittringsskorpan har iFox geologer beräknat att oljevolym är mellan 97-277 miljoner fat, olja av den bästa kvaliteten.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/08/17/interfox-resources-nya-tester-visar-pa-huvudsakligen-olja-i-vittringsskorpan.html

*Den 6/8/2016 8:56: hittar iFox igen enorma mängder med olja och gas. Denna gången är fyndet 3 meter ovanför vittringsskorpan där det tidigare fyndet på 97-277 miljoner fat hittats.

"Geologer uppmäta flöden på 66 000 m3 per dag genom en 10 mm nippel. Enligt dessa resultat kan detta intervall ensamt producera kommersiella flöden, dvs flöden som är kommersiellt lönsamma att sätta i produktion. Schablonmässigt räknar man flöden över 15 000 m3 per dag som kommersiella, så de uppmätta flödena f överstiger detta med god marginal."

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=78968

Detta innebär att enbart det nya fyndet gör att fältet kan drivas som ett kommersiellt fält och olja/gas kan produceras med vinst.

Hur stort kan det nye fyndet vara?

*Utifrån dom tidigare tester som gjorts, när fyndet på 97-277 miljoner fat olja hittades, så kan vi uppskatta att dom nya fynden nästan kan vara lika stora som dom i vittringsskorpan. Vittringsskorpan har ett flöde på 114 000 m3/dygn och ett tryck på 150 atmosfärer. Det nya fyndet har iFox geologer uppskattat har ett flöde på 66 000 m3/dygn och tryck på 200 atmosfärer.

Fyndet på 97-277m fat: 114 000 m3 och ett tryck på 150 atmosfärer.

Det nya fyndet : 66 000 m3 och ett tryck på 200 atmosfärer.

Detta betyder att i princip att iFox i dagsläget har ett flöde på 180 000 m3/per dygn med en 10mm nippel. För att en oljelicens ska klassas som kommersiellt behövs 15 000 m3/per dygn, iFox innehar alltså ett värde som är tio gånger större än detta och det medför att produktionen kommer bli mycket lönsam för köparen.

______________________________________________________

Interfox Resources går nu mot en mycket stor oljeaffär, kanske den största i svensk historia onshore? Affären kommer ge en fin utdelning till aktieägarna eftersom planen är att dela ut mer parten av affären.

Styrelsen, med Max Renard och Anders Thorsell i spetsen, sitter på 26% av aktieinnehavet och kommer alltså göra sitt yttersta för att inbringa ett så högt pris som möjligt för fältet. Potentialen i iFox är oerhört stor där bull kan bli 65 kr/aktie och Bear 16 kr/aktie, med den nya fyndet känns dessa nivåer inom räckhåll då vi också vet att huvudspåret i förhandlingarna tillhör ett av kinas största oljebolag!

”Förhandlingar med asiatiska investerare, gällande en försäljning av Bolagets helägda dotterbolag, Mezhlisa, som i sin tur äger rätten till 74 procent av BNG, fortsätter med oförminskad kraft.”

"Sedan juni 2015 har Bolaget, vid sidan av ett fåtal andra förhandlingar med varierande karaktär och intensitet, fört förhandlingar med ett av kinas Sedan juni 2015 har Bolaget, vid sidan av ett fåtal andra förhandlingar med varierande karaktär och intensitet, fört förhandlingar med ett av kinas största oljebolag – denna förhandlingspart har sedan dess utgjort Bolagets huvudspår. – denna förhandlingspart har sedan dess utgjort Bolagets huvudspår."

iFox förhandlar alltså med ett av kinas, och mest troligt världens, största oljebolag!

Uträkningarna för Bull (65 kr) och Bear (16 kr) är gjorda med följande parametrar:

* Marknadspris för olja är 1-3$/fat, iFox har kommunicerat samma info. * Dollarkursen är 8 kr per dollar. * IFox äger 74% av licensen. * 58,9 miljoner aktier finns i bolaget. * 97-277 miljoner fat olja som geologerna uppskattas finns i marken + dom nya fynden.

-Mycket hög oljekvalité. Ryssland är ett av de billigaste länderna i världen för att ta upp oljan och pipeline mellan Ryssland och Kina ligger endast 20 km från fältet.

-Stor volym olja på liten yta vilket medför låga framtida utvinningskostnader.

Gaskondensat!!!

iFox har kommunicerat att licensen innehåller stora mängder gaskondensat, det alla inter förstår är att gaskondensater är lätt OLJA!

Oljekvaliteten är VIKTIG! Kvaliteten på olja är viktig för produktionen. Tung olja strömmar långsamt och innehåller tyngre beståndsdelar, metaller och svavel. Den är därför svårare att producera än lätt olja och mer förorenande vid förbränning. Lätt olja kräver mindre behandling under raffineringen och därmed blir utgifterna lägre. Lätt olja är helt enkelt mer eftertraktat än tung olja och inbringar då ett högre pris.****God genomföring gör det lättare att producera.

Ett reservoar bör vara sådan för att man ska kunna producera snabbt och enkelt. Ju bättre genomströmning reservoar har desto lättare strömmar oljan och gasen igen. God genomströmning betyder färre produktionsbrunnar och lägre utvinningskostnader.

(Källa:http://www.gazprominfo.com/articles/condenced-gas/ http://www.verdensklasse.no/fakta/?id=759&t=Utbygging-og-produksjon )

Gaskondensat (lätt olja )er den olja man får bäst betalt för av all olja.och oljan på ifox licensen er av absolut beste kvalitet .

Vad händer när avtalet är färdigt och blir offentligt?

Sannolikt går kursen upp rejält från nuvarande 5-6kr, aktiehandeln blir handelstoppad och utdelning sker efter röstning på extra bolagstämma. Återigen har iFox kommunicerat att mer parten av affären ska delas ut till aktieägarna och styrelsen är som sagt den största aktieägaren.

IFOX CASEN !

Egentligen är iFox case väldigt enkelt, man har en oljelicens som ska säljas och pengarna ska delas ut till aktieägarna. Dom som inte har aktier när PM om avtalet kommer sannolikt inte kunna köpa in sig.

Jag tror på en stor utdelning och riskerna känns mindre än det gjort senaste två åren.

obs osb!Jag har haft aktie i bolag sedan start och kommer inte sälja några före exit.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?