Post entry

Nu lyfter det för Intuitive Aerial!

Intuitive Aerial är i absoluta världsklass inom utveckling och tillverkning av fjärrstyrda och gyrostabiliserade drönare och stativ för proffsmarknaden. Med andra ord gör de hårdvara och mjukvara som möjliggör de där riktigt snygga kameraåkningarna som vi förväntar oss av moderna tv- och filmproduktioner. Du har sett resultatet av deras teknik in action till exempel i Skid-VM i Lahtis, i Eurovision och i James Bond: Spectre. Med deras senaste produkt Newton öppnar sig nu nya marknader som kan mångdubbla deras försäljning!

Newton monterad på en buggy.

Att få riktigt stabila tagningar samtidigt som kameran rör på sig har länge varit ett problem, speciellt när kameran är monterad på till exempel en bil som åker på ett ojämnt underlag. Newton löser på ett fantastiskt sätt som bäst illustreras av att ta en titt på denna video.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=vntn3H036DU&t=81s]

Intuitive har även utvecklat drönaren Aerigon, med prestanda i allra översta toppskiktet av drönare på marknaden. Aerigon har använts i produktioner som Mission Impossible, Captain America och James Bond: Spectre. Nya uppdaterade versioner av Aerigon som kan möta branchens skiftande behov är på väg under 2017/2018.

Aerigon video

Vad som dock är allra mest intressant för bolagets framtid är deras pågående lansering i USA, och framför allt då av Newton-systemet, som i Europa har fått ett mycket bra rykte och bland annat köpts av BBC och NRK. Några försäljningar I USA har redan skett och helt nyligen presenterade sig bolaget på NAB-mässan i Las Vegas och fick ett mycket bra mottagande. I samband med mässan påbörjades förhandlingar med återförsäljare som kan leda till försäljningar på många gånger nuvarande omsättning i bolaget, företrädesvis av Newton samt styrsystemet Dominion.

Återförsäljarnas kunder har redan befintliga riggar där potentialen att sälja in Intuitives produkter är god, och marknaden där uppskattas till 200 Newton och 300 Dominion. Ett paket med Newton och fjärrstyrningen Dominion kan kosta uppemot en halv miljon kronor så detta innebär en mycket god möjlighet för tillväxt. Därutöver tillkommer försäljning till återförsäljarnas nya kunder vilket uppskattas till ca 20 miljoner kronor årligen.

Bolaget har som mål att nå en omsättning på 85-90 miljoner kronor år 2020, och har ett flertal produktutvecklingar samt tjänster i pipeline för att kunna nå dit.

Intuitve Aerial är idag värderat till mycket låga 25 miljoner kronor (vid kurs 2,55), vilket jag menar inte ens återspeglar teknik och patent-värde på deras egenutvecklade hårdvara och mjukvara som är marknadsledande. Omsättningen förra året var närmare 10 miljoner kronor vilket kan mer än dubblas i år, och bolaget hoppas också kunna nå break-even i år.

Bolaget tog nyligen in 8,6 milj i en övertecknad emission och är därmed välkapitaliserade.

Jag ser mycket goda möjligheter för att börsvärdet skall flerdubblas det närmsta året, om utvecklingen av försäljning går enligt plan. Det allra viktigaste steget i närtid är att få avtal på plats med amerikanska återförsäljare, vilket bolaget räknar med kan ske nu i maj-juni.

Intuitve Aerial är ett mycket intressant bolag i ett väldigt spännande skede och tror att detta kan bli en synnerligen god investering. Viktigt är dock att bolaget den närmsta tiden kan uppfylla sina mål och få igång försäljningen i USA. Risker finns självklart och bör beaktas. Följ därför utvecklingen noga och se till att läsa in er på bolaget!

Bra info finns i prospektet från 2017: https://www.intuitiveaerial.com/app/uploads/IA_Memo_2017_web_sidvis.pdf

https://www.intuitiveaerial.com/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?