Post entry

iPad3 - Redeye står i kön igen (uppdaterad)

För andra året i rad befinner sig Redeye i Florida för att lägga vantarna på en ny iPad, IPad3.. Förra gången det begav sig så gick det inte så bra. Efter två timmars köande missade vi precis 2:an. Nu är läget annorlunda.....

Vi har ställt oss i kön 3h innan dörrarna öppnas. Skillnaden är också att klockan endast är 05.15 på morgonen! Dessutom har vi jeans på oss för första gången på två veckor då det är lite svalt så här tidigt på morgonen.....endast 15C. Vi har dock laddat upp med en mugg Starbucks kaffe och en muffins!

Nu är vårt könummer 16 och stämningen är lugnare än förra gången (se bild), en oroväckande signal för alla aktieägare kanske? (vad säger du Tomas?). Dock så kan man inför 3:an förbeställa en padda vilket man i USA inte kunde göra med 2:an. Dessutom släpps 3:an relativt snabbt på andra marknader vilket inte var fallet med 2:an.

Det ryktas om att butiken här i Naples har fått in 100 st iPad3 så förhoppnings kommer får vi tag på en 3:a! Således återkommer vi med en uppdaterad version när vi har lagt vantarna på en iPad3.

Kort utvärdering: Nu har vi testat iPad3 i knappt 1h och jag måste ändå säga att som van iPad2-användare så är skillnaderna inte speciellt stora. Den fantastiska nya skärmen, som det har snackats mycket om, märker man inget av - en klar besvikelse. Däremot kameran på 3:an är klart bättre. Detta är speciellt uppskattat när man tar bilder på semestern! En annan förbättring är att 3:a faktiskt känns lite snabbare när man surfar och flyttar sig mellan menyerna och apparna. Detta beror givetvis på den snabbare processorn A5x. Vi prövade också att diktera ett email vilket också funkade relativt bra, dock givetvis bara på engelska.

Nä, nu måste vi sticka till stranden för att lapa lite sol innan vi tar flyget tillbaka (för den lär man ju inte se de närmaste månaderna i Svedala)!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?