Post entry

IPO-krascher

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

IPO-markanden har det senaste halvåret levererat katastrof efter katastrof. Visst finns det undantag, men de flesta nya bolag på de svenska listorna handlas under introduktionskurserna och trenden är negativ.

Nedgångar på 30-50% under första handelsdagen borde vara omöjligt - men båda de aktier som listades på First North i fredags, Bambuser och Mantex, drabbades av detta!

Visserligen är det helt frivilligt att teckna sig för aktier och en IPO ska inte vara en lottsedel med garanterad vinst, ändå vilar ett tungt ansvar på de rådgivare som mot stora arvoden ansvarat för noteringarna. Uppenbarligen har man varit alldeles för villiga att acceptera respektive styrelsers egna bedömningar av sina bolags värde, för att på så sätt tillförsäkra sig de lönsamma uppdragen.

För egen del blev Tangiamo (ca. en månad sedan) den sista IPO:n jag tecknade mig för; aktien handlas fortfarande 35% under noteringskursen...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?