Post entry

iZafe, Spectracure, Lumito och Sensec. Vinnare och kommande vinnare.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

2019-07-21. I denna analys tänker jag titta på de tidigare rekommendationerna jag gjort och hur/varför kursen utvecklats som den gjort fram till idag samt vad jag idag tänker framåt för dessa företag. Jag har full tillförlit i att alla fyra företag kommer att lyckas med sina affärsmål och det har jag varit sedan jag fick upp ögonen för dem. Jag kommer att fortsätta följa dessa 4 bolag och återkomma igen för att ge min syn på vad som skett i varje bolag och hur kursutvecklingen varit. Spectracure och Lumito har redan börjat sina resor och har fortfarande mycket mer att ge kommande år då jag tror stenhårt på företagens tekniker. iZafe och Sensec är just nu enligt mig rejält tillbakapressade, båda har riktigt fin potential kommande tid framöver och jag är förvånad att de missas av investerarna. Här finns möjlighet att vara riktigt tidig in i ett par godbitar.

Låt oss titta på utvecklingen i samtliga aktier sedan mina första rekommendationer. Därefter kommer jag i tur och ordning gå igenom lite av vad som skett i bolagen sedan mina rekommendationer och hur jag ser framöver på dem mer exakt.

iZafe (f.d. Medirätt) rekommendation 2017-08-11 (se den här)

Kurs vid rekommendation: 8,75

Kurs idag: 4,20

% utveckling sedan rekommendation: -52%

Högsta/lägsta sedan rekommendation: 16,60 / 4,13

% utveckling högsta/lägsta sedan rekommendation: +90% / -53%

Spectacure rekommendation 2017-11-06 (se den här)

Kurs vid rekommendation: 8,60

Kurs idag: 24,15 sek

% utveckling sedan rekommendation: +180%

% utveckling vid fullt utnyttjad emission (tecknat 1 ny aktie / 7 ägda aktier á 5,25 sek): +195%

Högsta/lägsta sedan rekommendation: 44,40 / 5,30 sek

% utveckling högsta/lägsta sedan rekommendation: +416% / -38%

% utveckling högsta vid fullt utnyttjad emission (tecknat 1 ny aktie / 7 ägda aktie á 5,25): 442%

(antal aktier x dagens kurs / (1/7 av antal aktier innan emission x 5,25 + antal aktier innan emission x 8,6))



Lumito rekommendation 2018-05-15 (se den här)

Kurs vid rekommendation: 5,00 sek (introduktionskurs)

Kurs idag: 6,35 sek

% utveckling sedan rekommendation: +27%

% utveckling vid fullt utnyttjad emission (tecknat 1 ny aktie / 1 ägd aktie á 1,25): +103%.

Högsta/lägsta sedan rekommendation: 9,40 / 1,38 sek

% utveckling högsta/lägsta sedan rekommendation: +88% / -72%

% utveckling högsta vid fullt utnyttjad emission (tecknat 1 ny aktie / 1 ägd aktie á 1,25): 200%

(antal aktier x dagens kurs / (antal aktier innan emission x 1,25 + antal aktier innan emission x 5))

Sensec rekommendation 2018-06-07 (se den här)

Kurs vid rekommendation: 1,25 sek

Kurs idag: 0,72 sek

% utveckling sedan rekommendation: -42%

Högsta/lägsta sedan rekommendation: 2,95 / 0,61 sek

% utveckling högsta/lägsta sedan rekommendation: +136% / -51%



Kort om:

iZafe Group har tagit fram, tillverkar och har börjat sälja läkemedelsautomaten ”Dosell” som övervakar medicineringen (apodos) ute hos sina brukare. Tekniken är molnbaserad och iZafe Group planerar att utveckla enheten med fler funktioner. iZafe Group tillhandahåller också personlarm.

Aktuellt i bolaget just nu:

Toppen på kursen (16,60 sek) 2017 kom då iZafe (då Medirätt) inledde ett samarbete med Apoteket angående en studie av deras läkemedelsautomat Dosell. Ett samarbete som avslutades då iZafe såg bättre möjligheter i att inte låsa sig till enbart en aktör. Utvecklingen har tagit längre tid än jag väntade mig men potentialen består.

Idag produceras Dosell och har fått god uppmärksamhet och iZafe Group hade i april avtal med 16 kommuner och hade 110 Dosell-enheter på plats. I slutet av maj meddelades leveranser av 20-25 enheter i veckan. Nyligen har iZafe Group också inlett ett samarbete med en aktör (tillsammans med andra partners) i Italien för att effektivisera det italienska vårdsystemet med hjälp av Dosell.

Framtid:

Jag ser väldigt ljust på framtiden för iZafe. De har två ben att stå på, läkemedelsautomaten Dosell och personlarm. Intresset för Dosell växer varje dag och det är bara en fråga om lite tid till innan marknaden ser vad som håller på att ske och den tidigare toppen på 16,60 i aktien kommer att bli förbisprungen. Jag tror anledningen till att iZafe just nu är så tillbakapressad är just att aktien fick ett rejält lyft 2017 och därefter blev investerare försiktiga.

iZafe har också en nyligen gjord analys av Erik Penser Bank där de ser en kurs på 14 kr år 2021. Läs den här.

Se iZafes alla börsmeddelanden här.

Personer som är intresserade av IZafe har också en Facebookgrupp. Den heter "iZafe Group AB Shareholders". Här dyker alla nyheter om iZafe upp och det förs diskussioner om iZafes teknik/framgångar och om den rådande aktiekursen.

Kort om:

Spectracure är ett spinoff-bolag från Lunds universitet. De har under snart 12 år utvecklat ett instrument som med laserljus och ett fotoreaktivt ämne neutraliserar cancertumörer. Just nu har Spectracure en studie på prostatatumörer (återkommande prostatacancer) som gått in i fas2. De utför studien på 3 sjukhus (London, USA och Canada) och har fått stor uppmärksamhet. Vill ni veta mer om tekniken så läs mina tidigare analyser på Redeye. Det finns också nyare analyser som är bra att läsa.

Aktuellt i bolaget just nu:

Som sagt så har Spectracure just gått in i fas2. Samtliga behandlingar från fas1 och de hittills gjorda i fas2 har varit lyckade och allt går enligt plan.

Kursutvecklingen har varit väldigt bra och det har varit en hög volatilitet vilket är helt naturligt i ett bolag som Spectracure med en så pass stor framtida marknadspotential. Här gäller enligt mig att ha tålamod och bara hänga med.

Framtid: 

För mig är framtiden väldigt ljus för Spectracure. Jag har svårt att se några hinder då deras teknik är extremt testad även innan de gick in i fas1. Ska man investera i Spectracure så får man stå ut med att det svänger i kursen ibland. Gör man det så är jag övertygad om att man blir väldigt nöjd i slutändan.

Om det blir ett uppköp av Spectracure av någon större aktör eller Spectracure finner en industripartner är svårt att säga. Oavsett så har Spectracure blivit en väldigt bra investering sedan min rekommendation och något som jag är väldigt stolt över.

Se Spectracures alla börsmeddelanden här.

Personer som är intresserade av Spectracure har också en Facebookgrupp. Den heter "Spectracure international shareholder group". Här dyker alla nyheter om Spectracure upp och det förs diskussioner om Spectracures teknik/framgångar och om den rådande aktiekursen.

Kort om:

Lumito har under 11 år forskat fram en teknik där de fäster uppkonverterade nano-partiklar på antikroppar. Antikropparna prepareras sedan i ett vävnadssnitt där de själva söker upp de målceller som eftersöks. Därefter används Lumitos instrument som belyser vävnadssnittet med ljus i en viss våglängd. Om nano-partiklarna kommit fram till några eftersökta målceller så sänder de tillbaka ljus i en annan våglängd varpå resultatet direkt visas i instrumentet utan att någon patolog eller dator behöver leta efter dem. Detta kommer enligt min fulla övertygelse revolutionera patologin och de äldre metoderna som används i över 30 år för att analysera vävnader kommer att få svårt att konkurrera med denna teknik. Vill ni veta mer om tekniken så läs mina tidigare analyser på Redeye om Lumito. Det finns också nyare analyser som är intressanta.

Aktuellt i bolaget just nu:

Introduktionen av Lumito blev inte som jag tänkt mig. Kursen föll som en sten p.g.a. som jag förstod det, rykten om att personer aktiva på olika sociala medier skulle ha fått ”betalt” i aktier. Som jag också förstod det så erkände också skribenten att denne inte kunde något om Lumitos teknik. Vilket är intressant då det är just tekniken som är slående.

För mig är det inte konstigt att någon som äger aktier i ett bolag vill sprida kunskap om bolaget och finna andra ägare. Att någon först får möjlighet att köpa aktier och sedan t.ex. skapar en grupp på Facebook för aktieägare att kunna diskutera och ge sina åsikter är enligt mig fullt föreståligt. Jag gissar att det någonstans här blev något missförstånd.

Nu ser det ut som att marknaden börjar värdera Lumito efter deras teknik och potential istället vilket jag tyckte tog lite väl lång tid.

Lumito har nyligen också haft en väldigt lyckad nyemission som blev tecknad till 155%.

Framtid: 

Lumito är snart inne i fas3 i utvecklingen/marknadsföringen av sitt instrument och sina reagenser med uppkonverterade nano-partiklar / nanokristaller. Vägen till marknadsintroduktion är kort enligt bolaget, Q1 2020.

Precis som Spectracure så har Lumitos kurs haft en god utveckling sedan min första rekommendation. Jag är övertygad om att Lumitos teknik kommer att lyckas och ge en fortsatt god avkastning.

Se Lumitos alla börsmeddelanden här.

Personer som är intresserade av Lumito har också en Facebookgrupp. Den heter "Lumito Gruppen". Här dyker alla nyheter om Lumito upp och det förs diskussioner om Lumitos teknik/framgångar och om den rådande aktiekursen.

Kort om:

Sensec Group är en skandinavisk ledande helhetsleverantör av kompletta lösningar för utförande av säkerhetskontroll innehållande rådgivning, planering, leverans av teknisk utrustning, service och utbildning. Sensec är experter på säkerhet i känsliga miljöer och försäljer, marknadsför, utbildar och utför teknisk service av säkerhetsprodukter såsom röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, perimeterskydd i form av skydd mot beskjutning och tryckvåg, påkörningsskydd, förstärkning av fönster, dörrar och väggar.

Sensec har majoriteten av de svenska flygplatserna som kunder där de levererar/installerar passage- och säkerhetskontroller och bagagesystem. Rikstäckande ramavtal med polisen och kriminalvården. Säkerhet för känsliga miljöer såsom kärnkraftsverk, värmeverk. Levererar också säkerhet till arenor, regeringsbyggnader e.t.c.

Sensec består även av Sensec Academy som tillhandahåller utbildningar på all säkerhetsutrustning för att se till att säkerhetsutrustningen används på ett sådant sätt att den just ger den högsta säkerheten.

Aktuellt i bolaget just nu:

2018 var ett rekordår för Sensec. De nådde ett omsättningsrekord på 106 msek (90 msek 2017) och hade en vinst på ca 12 miljoner. Kursen nådde högstanivå på 2,95 sek. Därefter missade Sensec en större upphandling med Swedavia (Statligt ägt flygplatsbolag, äger tio Svenska flygplatser) och sedan dess har kursen backat trots att Sensec fortsatt att leverera på alla områden.

Sensec har under Q1 2019 i år fått flera viktiga avtal/affärer.

Rikstäckande ramavtal med kriminalvården.

Vunnit en upphandling till Sveriges Rättspsykiatri.

Leverantörsavtal med Raytelligence.

Säkerhetsutbildningar till passagesäkerhetsperonalen på Swedavia.

Bagagekarusell på Malmö/Sturups Flygplats (tillhör Swedavia)

Order av Securitas på 3 röntgenmaskiner för gods i Stockholms hamn.

Framtid: 

Nu är det dags att få upp ögonen igen. Kursen på Sensec har, hör och häpna, precis legat under introduktionskursen(!) 2017 (0,70 sek) och 2018 var dessutom ett rekordår för Sensec. Dessutom låg orderstocken nu i Q1 2019 på en historisk hög nivå, 38% högre än under Q1 rekordåret 2018. För mig är detta en tydlig vändning och det kan komma att gå snabbt upp kommande månader. Kursen har fallit tillbaka ordentligt på senare tid (utan anledning enligt mig) och infinner sig nu med en fin uppsida på 271% till Erik Penser Banks riktkurs vid en start på en ihållande tillväxt på 20% och en uppsida på 83% vid en tillväxt på 10%. Min egna tidigare analys ligger steget högre än Erik Penser Bank men jag tycker det är bra att även ta in andra analyser och se hur de ser ut.

Sensec har fått en större order av och även börjat ge säkerhetsutbildningar till Swedavia. Här ser vi att Swedavia är högst aktuell och Sensec har t.o.m. förstärkt samarbetet då de för första gången har fått förtroende att utbilda Swedavias flygplatspersonal i säkerhetskontrollerna. Sensec gick också nyligen också in på Nasdaq First North som ger en ytterligare höjd kvalitetsstämpel. Sensec har senaste året aktivt letat efter Nordiska förvärv för att kunna växa ytterligare och har flertalet gånger dementerat att en nyemission kommer att användas till detta.

Sensec har som sagt en nyligen gjord analys av Erik Penser Bank där banken ser en kurs på upp mot 2,60 sek om Sensec kan visa en årlig tillväxt på 20%. Läs analysen här. Analysen har också blivit uppjusterad p.g.a. den historiskt höga orderstocken som Sensec visade nu i Q1 2019.

Ur delårsrapport Q1 2019.

”Orderstocken har under Q1 2019 ökat med 38% mot samma period föregående år. Flera stora projekt är under arbete men ännu ej fakturerade. "Vi ser en stark ökad försäljning och efterfrågan på våra produkter och tjänster samt ramavtal" säger VD Michael Pettersson.””

Jag ser med stort intresse fram emot Sensecs kommande delårsrapporter för 2019.

Se Sensecs alla börsmeddelanden här.

Personer som är intresserade av Sensec har också en Facebookgrupp. Den heter "Sensec Holding Shareholders International". Här dyker alla nyheter om Sensec upp och det förs diskussioner om Sensecs teknik/framgångar och om den rådande aktiekursen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?