Post entry

Jays - rapporten vi väntat på?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Snart rapport, kursen svajar. Köpläge?

I över ett år har förväntningarna på Jays varit höga. I test efter test får de toppbetyg, de jämförs med betydligt dyrare high end-lurar. Trots detta är priset anpassat efter en normalsvensson. Eller inte bara svensson, för vi har ju fått följa med på en resa som tagit Jays ett par varv runt jorden.

Förväntningarna har under senaste året varit väldigt höga. Det har ryktats om ett stort avtal med Samsung, många har väntat och väntat. Trots samarbete bolagen emellan har vi ännu inte fått se jays lurar sampaketerade som standardlurar med samsungs telefoner.

Nya avtal med walmart, Frequency telecom (storbritannien), SK Networks (sydkorea), Telekiosken (Norge), Powermove (Australien) och Sounders ltd (Italien), E-sentra (Taiwan) m.fl. har även de ökat på förväntningarna. Nya appar, att anställda och VD samlar på sig aktier i bolaget, har inte minskat dessa förväntningar direkt.

Inför senaste rapporterna har det varit likadant; kursen stiger och stiger. Stiger lite till. För att sedan, efter rapport, dyka tillbaka. Förväntningarna infrias inte. Kanske är förväntningarna för höga. Kanske kommer förväntningarna i fel tid? Kanske glömmer man att rapporten visar resultatet av en period som passerat. Inte en period vi är inne i.

Årets julklapp 2012 blev hörlurar. Jays är starka på just _hörlurar_.
Rapporten i december visade på ökad vinst. Men inte så mycket som man kunde förvänta sig av årets julklapp.
27 mars kommer en ny rapport. Rapporten täcker denna gång in julperioden.

Förväntningarna har tidigare varit höga. Varit dåligt tajmade.
Nu verkar inga förväntningar finnas. Kursen dalar något, knappt 2 veckor innan rapport. Samma rapport som ska presentera utfallet av skjutsen Jays fått i form av "årets julklapp 2012".

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?