Post entry

Jays VD-intervju 2 2013

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under den senaste tiden har ledningen i jays sålt av lite aktier. Jag Skickade därför några frågor till VD igår kväll och fick precis svar:

  1. Såg att det varit en del insiderförsäljningar under dec,jan och feb. Vad är anledningen till detta? Teckningoptionerna?eller annat? (http://ir.jays.se/transactions.cfm)

VD-svar: Listan över insynspersoner sträcker sig förvisso utom vår kontroll, men bakgrunden till försäljningarna internt i bolaget är helt och hållet privatekonomiska. Samtliga som omfattades av teckningsoptionsprogrammet TO1 ökade sitt nettoinnehav i Jays, men samtliga tog också lån för att kunna teckna sina aktier. Det är en justering av uppläggen kring dessa transaktioner som har legat till grund för en viss avyttring. Det är dock allas vår ambition att sitta kvar med så stort aktieinnehav som möjligt och vi vet ju också att ett nytt options/incitamentsprogram håller på att tas fram, vilket kommer att ge oss möjligheten att öka våra innehav ytterligare framöver. Vi tror starkt på det vi gör - och stärks naturligtvis av det avtryck vi numera gör internationellt.

  1. Det verkar som att ni är riktigt på gång i usa, kan du säga något om vad du tror om framtiden i usa för jays del?

VD-svar: USA, med en snabbt växande efterfrågan på smart phones är spännande för oss genom en direkt koppling till det JAYS gör inom Mobile Music. Vi vill dock göra det på vårt sätt, vilket som alltid kräver tålamod - med målet att bygga varumärket och närvaron långsiktigt.

  1. Hur löper samarbetet med samsung kan vi väntas oss några nyheter om det i närtid?

VD-svar: Samarbetet med Samsung har betytt mycket för oss, men vi för kontinuerligt diskussioner med olika potentiella partners om samarbeten som kan lyfta oss till nästa steg. Vi bygger JAYS varumärke på goda relationer med musiken, med människor och med starka affärspartners. När tiden är mogen så kommer vi att kontinuerligt kommunicera dessa framsteg till marknaden.

  1. Kan vi väntas oss fler avtal i närtid?

VD-svar: Vi ser framför oss ett år av många spännande landvinningar, givet det expansiva skede som vi befinner oss i. Tyvärr är vi förhindrade att yppa något om detta innan vi har möjlighet att kommunicera informationen till hela marknaden.

  1. Har sett en del kommentarer om att vissa lurar och androidapppen inte fungerar så bra med den nya androidversionen. Stämmer det och i sådana fall är det något ni jobbar på att rätta till?

VD-svar: När Android Jelly Bean introducerades så valde Android att äga kommandot "Long Press" för egna funktioner, vilket är en funktion JAYS Headset Control och en mängd övriga appar använt sig av - därav har många appar fått problem. Enligt vår CTO påverkar detta i vårt fall funktionen "Volume Control" för våra enknappshörlurar a-JAYS One+. Vi vet dock efter diskussioner i olika forum att de allra flesta ändå starkt uppskattar JAYS Headset Control, vilket även visar sig i att den konstant ökar i antalet nedladdningar och nu ligger på ca 20 000 nedladdningar/månad med god spridning världen över. För att vara tydliga förmedlar vi numera kompatibilitetskraven i alla sammanhang där JAYS Headset Control presenteras, inkl. på de senaste förpackningarna.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?