Post entry

Josab (Tålamod är en dygd)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är inget litet projekt som Josab håller på med tillsammans med ICW och övriga partners och vi måste ha lite tålamod tidsmässigt. Det är inte Ölands norra udde som skall ha vattenrening utan hela Kina bokstavligen. Man kan läsa det även i Kinesisk media via Vataple att Josab måste förbereda sig för flera platser i Kina.

Är full av tillförsikt till Josab samt deras expansionsplaner SPECIELLT efter att ICW köpt in sig i bolaget för 90.000.000 SEK är jag trygg i min investering.
Efter att träffat hela Josab-ledningen på bolagsstämman så blir det mer verklighet, det finns människor bakom namnen.
Mycket intressant att träffa Andrej Setina, Jan-Olov Sparrman, Zhu Yongjun, Wang Fang, Hans Liljeblad, Klaus Kalb med flera.

Men det är inget litet projekt som Josab håller på med tillsammans med ICW och övriga partners och vi måste ha lite tålamod tidsmässigt.
Det är inte Ölands norra udde som skall ha vattenrening utan hela Kina bokstavligen.
Man kan läsa det även i Kinesisk media via Vataple att Josab måste förbereda sig för flera platser i Kina.
Ref:
To make Josab of water treatment equipment to better handle different parts of China, for the Chinese market, the company needs to recruit a total water treatment technology division. For more details, please visit:
http://scl.hbjob88.com/vvip/cm1383020014352/?urlType=job
http://www.vataple.com.cn/
http://www.vataple.com.cn/vataple.asp?id=10020206&.html

Josab har tidigare bakåt i historien byggt sina anläggningar modell "ala carte", d v s när kund kommit och beställt då bygger vi 1 st container bara för det tillfället osv.
Nu ställs det helt andra krav - MASSPRODUKTION - då måste man skapa konkreta serier av de olika reningsanläggningarna men de skall vara likvärdigt utrustade för att klara olika miljöer och detta tar alltid lite tid, för man vill även gardera sig tekniskt och utförande-mässigt.
För nu är det antagligen tusentals containrar.

Tittar vi på PM:en m m så skriver Andrej b l a följande:
"Med kapitalstarka ICW som ny huvudägare känns det som ett bra beslut att öka mitt engagemang i bolaget", säger Andrej Setina, vd för Josab.

"Konverteringen kommer stärka bolaget kassa med ytterligare cirka 5 miljoner kronor som tillsammans med de cirka 30 miljoner kronor som tillfördes i samband med förra veckans affär med ICW ger oss full flexibilitet i att skapa en långsiktig affärsplan med nödvändiga resurser i vår satsning att bli en betydande spelare på den globala vattenreningsmarknaden", fortsätter Setina.
http://aktietorget.se/finwire/NewsItem.aspx?guid=FWS000085E

FRAMTIDSUTSIKTER!!!!
Ledningen ser mycket positivt på framtiden och effekterna av de aviserade samarbetsavtalen med Vataple samt Heilongjian InterChina Watertreatment.

De aviserade transaktionerna, i det fall de till fullo genomförs, kommer att ge bolaget en kassa om drygt 55 mkr vilket skapar förutsättningar till en mer långt aggressivare turn arround plan än vad som tidigare planerats.

Ledningen ser i och med detta även möjligheter till framtida förvärv av kompletterande teknologier inom exempelvis avloppsreningssektorn, vilket kommer öka bolagets konkurrensfördel på marknaden.

Diskussioner kring samarbete med svenska forskningsinstitut för gemensam utveckling av produktportföljen ses som prioriterad uppgift och diskussioner kring detta har inletts.

Den positiva utvecklingen av kassaflödet förväntas fortsätta i takt med ökad orderingång samt fortsatt låga overhead kostnader.

Orderingången förväntas de kommande månaderna att eskalera i en långsam takt, främst då från de etablerade marknaderna i Kina, Vietnam och Indien.

I takt med att produktionskapaciteten byggs ut och partnersamarbetet utvecklas ser ledningen stora möjligheter till kraftig tillväxt under andra halvan av 2014.

Bolagets fokusområde kommer under året utöver den asiatiska marknaden även vara att upprätta ett agentnätverk för snabbare etablering i övriga delar av världsmarknaden.
http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=68584

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?