Post entry

KappAhl - Hållpunkter inför rapport

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

KappAhl 41,40 kr

Säljer kläder, med fokus på den mogna kvinnan. Målet är att öppna 20-25 nya butiker årligen och rörelsemarginalen ska vara 12 procent över en konjunkturcykel med ett minimum på 10 procent. KappAhls rörelseresultatet steg 10 procent till 145 miljoner kr under rapportkvartalet mars-maj.

KappAhl redovisar idag sitt fjärde kvartal.

Här är några hållpunkter.

Dollarkursen

Det som talar för KappAhl är att det har stora klädinköp i dollar. Under kvartalet (kv4) har dollarn försvagats med 11 procent, vilket borde ge draghjälp.

Varulagret

Vid början av kvartalet var det balanserat. Det är en fördel om det inte växer.

Balansräkningen

KappAhl har det tufft med skuldsättningen, därför kommer fokus att ligga på balansräkningen.

Konjunkturen

Allt fler aktörer slåss om samma antal kunder. Butikerna inom klädbranchen har blivit allt fler. I sämre tider handlar folk billigare, och då ligger KappAhl bra till. Kunder kommer till KappAhl från de dyrare segmenten.

KappAhl bör ha en god förutsättning att stå stark i en lågkonjunktur.

Prognos

Bolagets egen syn på den närmaste framtiden, kommer att vara betydelsefull för den fortsatta företagsvärderingen.

Rapporten i juni var bättre än förväntat. Vinstestimaten skruvades då upp. Svagare detaljhandel i Europa oroar. De svagare försäljningssiffror som framkom under våren, handlade inte bara om vädret utan har även med konjunkturpåverkan att göra.

Analytiker räknar med att KappAhl skall nå en vinst på 614 miljoner för 2008, och 606 miljoner för 2009. År 2007 låg den på 544 miljoner.

Summering: "Det ser ganska bra ut".

----

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?