Post entry

Redeye Investor Forum-del 1

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har blivit dags för att dra igång dagens Life Science-möte och idag ska Karo Bio, Topotarget och Neurovive presentera. (OBS!, det jag skriver är min tolkning om vad som sägs).

Först ut är Karo Bio som presenteras av vd Fredrik Lindgren.

Huvudfokus ligger självklart på eprotirome som är på väg in i fas III, men inleder med att berätta om bolagets unika kompetens kring nukleära receptorer.

Under 2011 gäller att skapa distributionsavtal för eprotirome i EU. Därtill är målet att finna partners för ERbeta och RORgamma, två prekliniska projekt.

Den störst potentialen inom ERbeta-projektet är inom CNS-sjukdomar och nyligen har även starka resultat visats mot Multipel Skleros.

Fredrik framhåller bolagets grundliga utveckling av eprotirome, över 400 patienter har exponerats mot läkemedlet.

Eprotiromes effektprofil är unik, säger Fredrik, och det finns mycket möjligheter med produkten. Det finns en stor generell marknad för läkemedlet, men en volatil regulatorisk värld tillsammans med att statinernas patent löper ut gör det besvärligt att gå mot denna indikation initialt.

Utifrån detta är primära målet en nischgrupp kallad HeFH, en patientgrupp som idag uppgår till omkring 120.000 patienter i EU där det finns ett omedelbart behov av eprotirome, säger Fredrik. Det ger en försäljningspotential i enbart Europa på 100 MUSD.

Målet är lansering i EU, Indien och Sydafrika initialt. Fredrik återupprepar att målet är att första patient i fas III ska doseras i Q3 i år.

I år ska värden tydliggöras, så avslutas presentationen.

Dags för frågestund, som idag leds av min kollega Peter Östling.

PÖ: Eprotirome har visat på vissa förhöjda värden av leverenzymer, hur orolig ska man som investerare vara för detta.

FL: Svårt att säga. Detta är enda kliniska risken som vi ser det. Värt att poängtera är att statiner ger liknande höjningar.

Fråga från publiken. Hur ser du på potentialen för att diagnostiseringsgraden ska öka för HeFH och öka patientunderlaget, därmed höja potentialenför denna marknad.

FL: Vi tror att när ett första läkemedel mot HeFH når marknaden kommer diagnostikgraden öka, inga siffror.

Fråga publiken: Hur ser du på konkurrenssituationen när eprotirome når marknaden inom HeFH?

FL: Statinerna är godkända, men eprotirome ska ges tillsammans med dessa därför inga konkurrenter. Vi känner ingen oro för de projekten under utveckling. De som kan utgöra ett hot ligger betydligt efter i tid.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?