Post entry

Kinnevik - lönsamheten på väg upp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kinnevik B 119,50 kr

Kinnevik är storägare av Tele 2. De äger även Korsnäs, Millicom och MTG. Det är lämpligt att utnyttja kursnedgången för att köpa.

En gemensam nämnare för Millicom, Tele2 och MTG är att företagen har en relativt stor del av sin verksamhet på tillväxtmarknader. Millicom sysslar med mobiltelefoni uteslutade i tillväxtländer i Asien, Afrika och Amerika. För Tele2 är Ryssland den stora tillväxtmotorn. MTG driver TV-kanaler ibland annat Tjeckien och Bulgarien.

Alla tre företagen redovisat bättre vinster än väntat. Lönsamheten för teleoperatörer i tillväxtländer är spännande, och på väg uppåt.

Goldman Sachs har höjt riktkursen för Kinnevik till 179 kronor från tidigare 143:80 kronor. (Månadsskiftet april/maj 2010).

Resultatet per aktie - i Kinnevik - de första tre månaderna är 24,62 kr

Senast kända substansvärde är 52,1 miljarder kronor.
Eftersom att det finns 277 223 190 aktier, så blir substansvärde per aktie: 188 kr.

Det innebär att substansrabatten - räknat på det substansvärde som är angivet i senaste kvartalsrapport - är hela 36 procent. Vanligen brukar den pendla mellan 25 - 30 procent.

Den som kan köpa en krona av värdetillgångar för 64 öre är att gratulera. Och det kan man göra i Kinnevik, just nu.

Mia Brunell Livfors, verkställande direktör för Kinnevik är optimist. Hon säger att "alla våra innehav är väl positionerade för att fortsätta ta marknadsandelar när ekonomin långsamt förbättras".

Det viktiga är att marknadsvärdet har ökat på tillgångarna – första kvartalsrapporten 2010 visar att det rör sig om en 16 procentig ökning för aktier och andelar i noterade kärninnehav.

Där framgår även att de mindre innehaven Metro och Transcom har det kämpigt, men de spelar liten roll för helheten.

Lönsamheten är på väg upp, och det innebär att de tre kronor aktieägarna fick som utdelning i år, 2010, med god sannolikhet blir mera nästa år.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?