Post entry

Kommer dippen snart?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har nu väntat i två veckor på att marknadens ska dippa, måtte den komma snart? Att försöka tajma in upp och nedgångar går emot min investeringsfilosofi. Att dessutom försöka göra det på relativt korta perioder är suicide. Ber om ursäkt till Ben Graham och Warren Buffet. Med det sagt har jag nu fria tyglar att köra kort.

Magen säger köp, men hjärnan slänger fram bilden av Ben Graham muttrandes ”sälj när alla andra är optimistiska”. Graham pratade alltid ur ett långsiktigt approach, men marknadens beteende är desto samma.

Optimismen som råder just nu skrämmer mig i ett läge där greker fortfarande marknadsförs flitigt. Borde inte någon ur PIIS ansluta sig snart?

PIIGS är i det långa annars ganska oväsentligt. Dess inverkan på Kungsledens, Skistars och Clas Ohlsons affärsmodeller är nästintill obefintlig. Dessa drabbas knappast av något större kallras i det långa loppet. Att tzatziki i dagarna smakar beskt förhindrar inte mig att köpa en skiftnyckel eller skidälskare att hålla sig ifrån liftarna. Har även svårt att finna ett samband med PIIGS och satsningen på fastigheter med äldreboenden.

Men nu är det kort som gäller och då blir hela marknaden nersmetad med tzatziki. Jag vill dessutom helst ducka för risken att blir serverad Tullamore med Paella som side dish.

Jag fortsätter att hålla mig utanför...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?