Post entry

Konst

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

12 år…1 bubbla…1 långdragen nedgång…1 uppgång…1 krasch

… det är vad jag har varit med om sedan jag på allvar gav mig in på aktiemarknaden. Ett knippe av erfarenhet är vad resan inneburit.

Man har en tendens att bocka av en resa som erfarenhet, paketera det snyggt ner i en låda och vara tillfreds med insikten att man nu inte gör om samma misstag igen.

…det är ingen konst.

En erfarenhet rikare gör dig inte rik på marknaden. Du kommer alltid att lockas av att hoppa på nya tåg med förhoppningen om stora vinstmöjligheter och duplicera dina misstag. Nyckeln till att undvika misstag ligger i konsten att omsätta dina erfarenheter i nya företeelser.

- Konst är det när Warren Buffet höll sig till sina investeringsprinciper och blev hårt kritiserat för att ha missat IT-tåget.

- Konst är det när du ifrågasätter kurslärarens naiva inställning till bankernas låga soliditet innan härdsmältan blev ett faktum.

- Konst är det när du ifrågasätter Framfabs finanschefs värdering av företaget under en föreläsning med motiveringen ”ni tjänar ju inte en enda krona” samtidigt som kursen slår all time high på börsen.

- Konst är det när du inser att du drivits av ett klassiskt flockbeteende och bestämmer dig för att agera tvärtemot.

- Tålamod är konst.

- Principer är konst.

- Tråkighet är konst.

Att klä sig i tråkiga principer och agera tålmodigt gör dig inte sexig. Att många investeringsgurus uppfattas som osexiga är därför föga förvånande. De kan det där med konst och de gör det på ett väldigt osexigt sätt.

Du har lådan full med lärdom att suga in. Det knepiga är att agera därefter och omsätta det i ett nytt sammanhang. Uppfattas du dessutom som osexig så kan du kosta på dig ett leende, då har du använt dig av konst.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?