Post entry

Kontokortsdödaren

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nya tider kräva nya lösningar..

God forts på er alla..

Har varit lite upptagen i höstas med att förkovra mig i sjölagar.. Är numera begåvad med det som förr hette skepparexamen..Numera helt omgjord utbildning och heter förarbevis..Steg 1 är jag klar med..Sedan går jag vidare med maskinlära, utsjöbevis etc..Seglingsäventyret närmar sig..

2011slutade med ett rejält plus, mest tack vare den tidiga satsningen på Lundin Petroleum..Gläder mig också åt att BlackPearl och Northland är på gång..Lucara Diamond har också börjat röra på sig, men jag äger inga..

Läste på dagens DI för ett tag sedan att dom s.k experterna, ekonomer m.fl oftast gissar fel i sina prognoser ang räntor, arbetslöshet, börsen etc..Det torde gälla även en specifik akties utveckling..Snacka om att slå in öppna dörrar..Vem gissar inte fel ? :) Som aktieintressent/amatöranalytiker/ aktieägare så vill man ju att ens egna prognos slår in..Kursdubbling, eller hur ?

Här kommer ett företag som kan bli en braksuccé, eller fiasko, he he ..Om du tror att vi inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att betala via mobiltelefonen istället för med kortet i mataffären,krogen,klädaffären,sportaffären ja i alla affärer och butiker, så är SEAMLESS ett starkt kort :O) att satsa på..SEQR heter deras betalsystem..Dom har även andra mobila lösningar som Prepaid TopUp - VAS - Managed Operations..

Globe Newswire 2011-11-28 . Seamless släpper kontokortsdödare :

Seamless – handlat på First North – lanserar en ny betalningslösning för detalj- och onlinehandeln. Den innebär att kunder med så kallade smartphones kan ersätta betalning med bankkort. Genom att använda en QR-kod vid kassan som skannas med mobiltelefon kan kunden godkänna att betalningen dras från bankkontot. Seamless lösning – som patentsökts med totalt 41 olika patentkriterier – gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen.

- No need for a wallet
- No need for credit cards
- Immediate transactions
- Secure transactions at your fingertips

Starka produkter och starka partners så som, Ericsson , hp , Oracle, MySQL, Sun microsystem m.fl och verksamma i massor av länder..Läs mera på hemsidan..Lat idag..

Största ägare är SEB med 15.68%..Ledningen har också stora andelar..Kinnevik gick in och storköpte för ett tag sedan, men det är inte uppdaterat på hemsidan ännu ser jag..Lägger in presset :

"Kinnevik blir via dotterbolaget Kinnevik New Ventures ny storägare i Seamless – handlat på NASDAQ OMX First North – via en riktad nyemission. I ett första steg köper Kinnevik 2,3 miljoner aktier motsvarande cirka 9,5 procent av kapital och röster i Seamless, med option att köpa ytterligare 1,0 miljoner aktier motsvarande cirka 3,6 procent av Seamless"

Jag ska också delge er en helt "unik" men ändock empirisk marknadsundersökning om en produkt som t.ex Seamless SEQR som betalning via mobilen skulle kunna bli en hit..Frågade nämligen mina söner att fråga på deras respektive skola om vad deras kompisar skulle tycka om det..ALLA dom pratade med sa unisont att dom absolut skulle vilja ha det så, istället för att bära med sig ett plastkort..ALLA..100 %..Högstadiet samt Gymnasiet..Alla har ju mobiler som klarar en sådan lösning, förutom undertecknads då :O(

Tror nog att svaren från dom flesta skolor skulle bli ganska lika..Bevaka Seamless noga..Äger inga, än..

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?