Post entry

Kopparberg Mineral PM på gång?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det ser ut som om Nordic Iron Ore kan bli en succé. Enligt en intervju i Nya Ludvika tidning så kommer NIO att öka målet för Ludvikagruvan från 2,5 till 4,4 miljoner årston.

Det är en intervju med NIO:s Christer Lindqvist som kommer med avsöljandena. Kan vi tolka det som annat än att resultaten från borrningarna i Blötberget och Väsman gått bra? En ökning från 2,5 till 4,4 miljoner årston. Enligt intervjun kommer resultaten inom någon vecka.

När Smallcap.se värderade Kopparberg Mineral inför nyemissionen var NIO andelen värd 5,3 kronor per aktie. Om vi kan räkna med att värdet nu istället ska vara 4,4/2,5 gånger 5,3 kronor vet jag inte, men upp ska det. Lägg också till det faktum att järnmalmspriset stigit avsevärt det senaste kvartalet så kan det bli riktigt roliga riktkurser framöver.

Som nämnts är detta inte information från ett pm utan en intervju. Skulle informationen visa sig riktig tror i alla fall jag att det blir ett rejält drag i Kopparberg Mineral-aktien när väl pm kommer.

Länk till intervjun:

http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.5467361-gruvbolag-vill-satsa-tre-miljarder-i-ludvika

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?