Post entry

Kopy Goldfields - Avanzaianerna över stupet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Avanzaiarnerna har fullständigt löpt amok i Kopy under veckan, först slängt sig hals över huvud på en teknisk köpsignal, för att lika snabbt ångra sig och slänga sig ut för stupet, rädda det vi kan innan helgen, PM kommer inte, iiih..

Veckan som gick...

Avanzaiarnerna har fullstädningt löpt amok i Kopy under veckan, först slängt sig hals över huvud på en teknisk köpsignal, för att lika snabbt ångra sig och slänga sig ut för stupet, rädda det vi kan innan helgen, PM kommer inte, iiih. Att sedan traders har gjort två utfall mot svaga orderböcker för att lösa ut stop lossar gjorde inte det hela mindre intressant!

Veckans avslut tilltrots som visade blodröda nedgångar både Torsdag och Fredag så slutade vi på 6% plus för veckan som gick, klart godkänt.

Kopy Goldfields går nu troligen in den mest intressanta månaden sedan bolaget startades där flera tunga nyheter ska presenteras.

Nyheterna runt hörnet.

GKZ rapporten har naturligt fått mest fokus och är självklart en milstolpe för bolaget då man vi ett godkännande får in 17 miljoner på kontot och förhindrar en NE alt belåning.

JORC rapporten verkar helt glömts bort av den stora massan och väntas även den inom någon vecka, som i min mening kommer ge något som jag värdesätter mycket högt, en riktkurs(nuvärde). Rapporten kommer innehålla ett beräknat nuvärde för Krasny och om man ser till förra rapporten så kan detta bli väldigt intressant att följa, speciellt då den förra siffran skiljer sig markant från ex Redeyes riktkurser, ungefär en uppjustering med 5-800 %...

http://www.kopygoldfields.com/projects/krasnyy/

NPV för Krasny beräknadees 2013 till ca 15 kr/aktien för Kopy Goldfields del, ska jämföras med Redeys riktkurs på 1,7-3,4 kr, som ev kommer justeras upp i och med att de flesta guld juniorer gått upp 40-50% sedan publicering, eller dagens kurs på 1,55 skulle erbjuda nära 10 gg pengarna upp till kommunicerat NPV. Och denna rapport gjorde av en firma som dagligen jobbar med analyser av gruvprojekt, så jag personligen sätter stor vikt vid deras uttalanden.

Men det ska självklart inte vara helt lätt, rapporten baserades på 2013 guldpriser som var betydligt högre i dollar, nämligen 1670 dollar/oz, vilket i dagens prisrange på 1200-1250 dollar/oz inte ser så aktuellt ut...

Men nu kommer gruvan ligga i Ryssland och betala största delen av sina utgifter i Rubel, och då blir det betydligt mer intressant.

2013 när guldet låg på 1650USD/oz så var guldpriset i Rubel ca 50-55000 RUB/oz, det som skett är dock att guldpriset i ryssland just nu ligger på nästan all time High ca 93 000/oz, ökat med 70-85%, i kombination med rekordlågt oljepris har detta gjort att gruvorna i Ryssland sänkt OPEX med 30-50% och landet upplever just nu en guldrush.

http://www.emgoldex.com/gold-news/read.php?nid=1129&ln=en

Dagens guldpris ligger på ca 1220 men om vi nu omvandlar detta pris mot guldprisökningen i rubel på 80% så hamnar vi på runt 2200 usd/oz, dvs väl inom rapportens 1670 usd/oz i snittpris och till och med med marginal över.

Kort och gott, JORC rapporten är värd att hålla utkik efter och jag tror marknaden kommer tas på sängen, speciellt om vi ser att Kopys andel i Krasny fortfarande har ett nuvärde på 15 kr aktien.

Självklart är ovan spekulationer men det ska bli mycket intressant att se hur det verkligen faller ut i JORC rapporten.

Intressant månad väntar, skriver inte vecka för då blir det väl ras igen nästa Fredag om inte ett PM har dykt upp! ;)

Auirant vs Kopys BV

Ser att folk jämför Auriants BV med Kopys BV, detta som att jämföra äppel och päron då Auirant har skulder på runt 800 miljoner dvs vi ser redan där en värdering på ca 10 gg Kopys.

Sen har även långivarna möjlighet att lösa en skuld på ca 170 miljoner mot aktier, vilket skulle betyda en utspädning på ca 4 gg i dagsläget eller att Auriant då värderas till ca 40 gg högre än Kopy, men utspädningen är självklart beroende på hur högt BV är vid omvandling.

Auriant just nu mycket lönsamt men att säga att bolaget är lägre värderat än Kopy är fel då det troligen ligger på en värdering som är 10-40 gg högre, beroende på hur långivaren väljer att agera.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?