Post entry

Kopy Goldfields borde nu inom all rimlig sans stiga drygt 100 % från dagens nivå.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Avtalet är nu i hamn, i tisdags så small de till, Kopy Goldfields och ett av Rysslands mest snabbväxande guldproducent i GV Gold har ingått avtal om att prospektera och dela tillgången Krasny för att leta efter mer guld och ta de fältet till produktion. Mer om avtalet finns i kommande brödtext, men för att göra en lång historia kort så innebär detta avtal 7-9 MUSD in till bolaget. Nu blir de en spännande tid i Kopys historia.

November förra året så ingick man en avsiktsförklaring, kursen exploderade från 1 kr upp till ca 3 kronor och stabiliserades sedan runt drygt 2 kr när omsättningen hade lagt sig. Storägaren Eldorado som använt BRC som bank passade på att minska sitt innehav från 6,6 miljoner aktier under denna tid och några månader framöver ner till 1,2 miljoner aktier. Nu efter tisdagens nyhet så har man nu fått sålt resten. Under denna period med lite nyhetstorka så har aktien letat sig sakta ner mot 1 kr igen! Historiskt låga kurser men bolaget har aldrig tidigare skötts så bra som de gör nu. Stor eloge till ledningen som insett allvaret, börjat synliggöra värden och minskat på utgifterna. För en oinsatt så kan de låta oroväckande att Eldorado som erkänt stort bolag internationellt valt att sälja ut sina aktier men de har något i kikarn som gemena man inte fått nys om ännu, de finns de spekulationer om. Återkommer till det senare i texten.

Den smarte har under denna tiden kunnat passa på att fylla på med mera. Risk/reward som jag gärna pratar om har hela tiden förstärkts och förstärkt ju mer kursen backat. Faktum är nu att kursen står endast i 1,4 kr i skrivande stund. KOMISKT! Kursen har gått upp 40 % på en vecka, fine! Men nu när marknadsoron släppt om de skall bli av något avtal eller ej så måste tisdagens nyhet göra att risk/rewarden är bättre nu med fakta på bordet än för en vecka sedan, detta trotts 40 % uppgång på kort tid. Dessa nivåer låg vi på länge och skvalpa på i vintras/våras och nu är som sagt avtalet i hamn och oron borta men med oförändrad kurs. Tisdagens nyhet angående avtalet: http://bequoted.com/webtools/press/details.aspx?Id=7475&ecss=http://www.kopylovskoye.com/globals/themes/kopylovskoye/stylesheets/pressreleaser.css

Ändå så gör marknaden en så grov missräkning. Jag bifogar ifrån mitt förra blogginlägg via denna länk då förutsättningarna är snarlika sett till antal aktier och vad avtalet är värt, dessutom samma kurs ungefär dock så har dollarpriset stärkts under denna tid vilket är till Kopys fördel när man räknar på de, men vi räknar med en dollarkurs på 6,5 kr för att riska av men där kassan är osäker just nu: http://www.redeye.se/aktiebloggen/kopy-goldfields/kopy-goldfields-ar-en-paskrift-ifran-att-gora-en-motiverad-monsterrusni

” Varför är bolaget en påskrift från att göra en monsterrusning? JO därför att börsvärdet för Kopy är så lågt som mindre än 43 MSEK (30,2 milj aktier x 1,40 i kurs), man har en kassa innan avtalet på omkring 8 MSEK. Påskrift i detta avtal ger 6,5 MSEK + ca 40 MSEK till prospektering och ev (läs allra säkrast) 13 MSEK till om prospekteringen går bra. Totalt så inbringar avtalet som lägst drygt 45 MSEK- som mest nästan 60 MSEK. Kopy behåller ändå 49% av Krasny med tillgångar på 1,37 Moz enligt JORC som nu skall bevisa upp ytterligare resurser/reserver under året. Man har dessutom 10 licenser till som skall bakas in i börsvärdet.

Alltså följande vid avtal: Kassa 8 MSEK + 6,5 MSEK + 40 MSEK + (ev 13 MSEK beroende på prospekteringen)= 54.5 + (ev 13 MSEK)= Detta genom antalet aktier på 30,2 miljoner blir:

54.5/30,2= 1,80 i kurs vid påskrift och allra säkrast (vid bra prospektering) 67,5/30,2= 2,24 i kurs.

Glöm nu inte att addera Kopys övriga värde på licensandelen på 49% i Krasny som är i paritet med vad GV Gold kommer att lägga för att få 51%. Alltså addera ca 46-60 Miljoner till i rena pengar alt. 1,52-1,95 i kurs om man ponerar at GV Gold eller något annat bolag köper upp resterade del i Krasny idag.

Alltså vid avtal så har vi en motiverad rusning upp till 1,8+1,52= 3,32 upp till 4,19 SEK beroende på hur prospekteringen faller ut, går att jämföra med dagens kurs på 1,4 SEK. Lägg där till Norra Territoriet som har "blue sky" potential och har samma geologi och ligger nära andra "elefant" tillgångar + Kopyovskoyelicensen som inte alls är inprisade då man inte fått någon indikation på deras värde, men där man enligt bolaget söker investerare/partners. Från dagens kurs upp till de motiverade värdet så blir det 137%-199% uppsida från dagens nivå.”

Jag vill hävda att de är sällan jag sett bolag som vart så fundamentalt fina sett till fakta men där kursen släpat efter omotiverat mycket. Gör er egen due delligens. Prospekteringen startar inom 2 veckor från nu och pengarna från avtalet skall gå till handling inom en månad, först måste några företagsspecifika handlingar göras, kan ske väldigt snart. Senast den 21:e augusti då de är halvårsrapport kommer de komma nyheter om dehär är mitt tips.

Insiderköpen som skett här den sista tiden har även de gett en extra tro om avtal. Igår valde Tim Carlsson (16/7) att fylla på med ytterligare 10000 aktier. En med insyn som också tycker de är undervärderat. Kort tid innan detta så valde ledningen att nyttja totalt över 500 000 st warranter och Tim Carlsson som är CFO har valt att fylla på i omgångar inför avtalet och nu då även efter avtalet. Insynslistan finns på bolagets hemsida och bifogas häràhttp://www.kopygoldfields.com/investor-relations/the-share/insider-list/

Eldorados vara eller icke vara som jag tidigare skrivit om. De har nu fått sålt ut sig och har vart en stor börda för oss för kursen då deras aktier hela tiden legat i orderdjupet och hållit tillbaka kursen. De är nu ute i leken, äntligen! Dock så är de såhär att de kom in av en anledning, de ville in i Ryssland och de vill åt stora guldtillgångar. Krasny tex är en liten licens för deras stora kostym, däremot har de länge varit intresserade utav Kopys licenser i Norra Territoriet. Där har Kopy en handfull stora licenser men väldigt goda förutsättningar och samma geologi som närliggande stora guldfält. Som storägare i Kopy tidigare så har man inte kunnat ligga på för prospektera där då Kopy har omprioriterat och haft för avsikt att skapa och synliggöra värde med att minska utgifter och sälja licenser till högstbjudande och behålla sina guldkorn. Eldorado har bra koll på blocken då tekniskt kunnigt folk har vart på plats i Irkutsk. Kopy har länge sökt en samarbetspartner med större muskler att sälja dessa licenser helt eller ingå partnerskap med som man precis gjort i Krasny. Nu är Eldorado ute och kan köpa hela dessa blocken och driva de själva eller farma in sig låt säga kanske 80 % för en viss summa. Eller så har Kopy redan tagit kontakten med andra aktörer och se vad marknaden erbjuder mot Eldorados vilja då de hela tiden uttryckt att de gillar potentialen där. Hur som helst så kommer de ske saker med dessa licenser snart, men även i Kopylovskoye licensen borde kunna ge en fin peng in i bolaget och där söker man också för fullt en partner till.

Så vi har mycket att se fram emot, dels en prospektering som absolut inte är riskfri men som kan göra (mest troligt) bevisa mer reserver och göra att GV Gold fullföljer enligt avtalet och skjuter in mer pengar till Kopy.

Bolaget har väldigt lite utgifter och snart en kassa med ett antal miljoner och man har i skrivande stund flera licenser till salu som kommer göra att man kommer kunna slippa utspädning iform av emissioner eller liknade. Skulle kassan tas slut i senare år så överväger man isfall mindre lån som kan återbetalas när väl vissa licenser säljs eller farmas ut, förhoppningsvis sker de snart så man undviker lån.

De känns bra att vara ägare i detta bolaget just nu. Läs på och gör er egen bedömning, jag har gjort min! Faktum är att om bolaget är kvar på dessa nivåer en längre tid till så ligger snart ett sockrat bud på bordet och då är jag en av dom som kommer bli riktigt glad såklart.

Tack för att ni läste. Mvh //RiKa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?