Post entry

Kunskap är makt - boktips

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har tagit del av mycket information från ”redeye” och en massa andra råd och tips som flödar på nätet, men mest har jag lärt mig av böcker. Ska nedan dela med mig av några av de böckerna jag läst samtidigt som jag hoppas på att ni kan dela med er av de bästa böckerna ni läst.

Just nu är jag på jakt efter böcker som rör makro och nationalekonomi. Jag har bara läst en bok som rör ämnet nationalekonomi och den heter: Vår ekonomi, introduktion till samhällsekonomin av Klas Eklund, den var grundläggande och bra. Någon som läst hans senaste bok om Kina, den nygamla supermakten?

Det vore intressant att läsa något som får en att greppa den rådande ”krisen” vi nu har i Europa, hur allt samspelar eller är tänkt att samspela, först nu känner jag hur dåligt insatt man är. Kanske inte så konstigt då de flesta böcker jag läst avråder än att bry sig allt för mycket om makro och mer fokusera på de fundamentala i bolagen man investerar i. Vill även ha tips om bra daytrading och swingtrading böcker.

Här kommer några av de böcker jag läst, vissa bättre än andra men det var också ett flertal jag inte vill nämna då de inte gav mig något speciellt.

Fundamental analys

The Warren Buffett Way av Robert G. Hagstrom – mycket bra, läst den kanske 6- 7 gånger, enkel att förstå.

The Winning Investment Habits of Warren Buffett & George Soros av Mark Tier

Security Analysis: Sixth Edition, Foreword by Warren Buffett av Benjamin Graham – finns den senaste versioner så välj den. (klassiker)

The Intelligent Investor REV Ed. av Benjamin Graham (klassiker)

Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings av Philip A. Fisher (klassiker)

One Up on Wall Street: How to Use What You Already Know to Make Money in the Market av Peter Lynch

Beating the Street av Peter Lynch

A Random Walk Down Wall Street, av Burton Malkiel

Valuation Workbook: Step-By-Step Exercises and Tests to Help You Master Valuation av Tim Koller, Marc Goedhart, David Wessels – Bra om man vill fördjupa sig.

Nationalekonomi

Vår ekonomi introduktion till samhällsekonomin av Klas Eklund – På svenska såklart.

Teknisk analys - Day Trading

Trade Your Way to Financial Freedom - by Van tarp

Finansiell ekonomi

Finansiell ekonomi i praktiken av Lars Gavelin

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?