Post entry

Det går bra nu...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En av mina favoriter Lagerkrantz kom med en kanonrapport igår. Fantastiskt här är man optimist men de överträffar på alla punkter.

Omsättningen ökar med 23 % under kvartalet. Rörelsemarginalen ökar till 7,1 % (3,0) och vinsten per aktie under kvartalet blev 1,14 (0,36). Det betyder att aktien handlas på p/e ca 10 nu trots uppgången medan kamrater som OEM, Addtech och Indutrade handlas mellan p/e 12-17. Stark balansräkning och man adderar nya bolag succesivt senast ett danskt som kommer med i nästa rapport. Mer egna produkter och besparingsprogram hjälper till att höja vinsten och fortsättning följer...över 60 kr inom ett år är ett mycket försiktigt tips..

Rapporten:

http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/12/BC/CD/wkr0005.pdf

Intervju med VD efter rapporten:

http://www.introduce.se/foretag/lagercrantz/intervjuer/2010/11/lagercrantz-rorelsemarginalen-pa-all-time-high

Efter dagens fina rapport passar den här klassikern fint...:

http://www.youtube.com/watch?v=Npi4ukxLXTU&feature=related

I en annan favorit Balder är det tydligen en del vinsthemtagningar nu efter mer än en kursdubblering senaste året. Aktien handlas fortfarande med stor rabatt gentemot eget kapital och ännu större gentemot substansvärde inklusive övervärde i derivat och latent skatteskuld (om man räknar som Wallenstam och Heba). Intressant för fastighetsbolag med mycket bostäder är ju att regeln om att allmännyttan styr hyresättningen försvinner vid nyår. Till detta kommer trigger med möjlighet med preferensaktier som sagt och att bolaget går upp på midcap vid årskiftet och först då kommer med i diverse jämförelser... Nu ser jag det som ett köptillfälle och i övrigt gäller som alltid med aktier TÅLAMOD. En med stort tålamod var min favoritguru Peter Lynch som sa tänkvärda ”På sikt finns ett hundra procentigt samband mellan vad som sker i företaget vad som händer med aktien”.

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/balder/balder-rapportkommentar

Den tredje favoriten Wesc har valutan i ansiktet nu som många andra bolag. Tillväxten är intakt i lokala valutor och precis som valutan dopade förut så sänker den nu. Dessutom kom Novestra nu med ett besked att man ska överföra sina Wescaktier till sina aktieägare (ca 10,8 % av aktierna ) efter en fin utveckling. Detta kan kortsiktigt ge en kurspress men bör vara positivt på sikt. Jag har sänkt mina vinstestimat efter valutaproblemen till drygt 7 kr för detta räkenskapsår och drygt 9 kr för nästa. Det ger p/e 12 nu på nästa år för detta kvalitetsbolag mycket billigare blir det inte.... Nästa år går man in på Stockholmsbörsen och får mer uppmärksamhet.

http://bridge.redeye.se/aktiebloggen/wesc/bra-ingangslage-i-wesc

En del verkar inte greppa detta med valutan och att Wesc.s tillväxt är intakt. Det får mig (efter påminnelse av "Henk") att bli nostalgisk och tänka på gamla WBM eller sedemera Borg när Börsveckan kom med en horribel säljrek 2006 i början av den fantastiska kursresan med över 3000 % på 2,5 år... Jag minns hur f-b man var när BV:s säljrek sänkte aktien efter en horribel felräkning. Jag har för mig att en rookie där inte hade klart för sig att kvartalen skiftade väldigt mycket resultatmässigt beroende på olika utleveranser och därefter la ut linjalen galet...Bärsveckan flåt Börsveckan höll masken men rookien försvann snart med svansen mellan benen...;-)

http://www.dagensps.se/artiklar/import/2006/8/28/10807/index.xml

Jag tror hårt på Wesc men visst valutan kan nu ge en kortsiktig dipp. Sedan vet man ju inte hur valutan slår framåt heller för den delen det vet man ju aldrig. Men konceptet känns starkt och nya produktgrupper tillkommer och i takt med ökad omsättning borde rörelsemarginalen öka precis som den gjorde under Borgs glansdagar...fast inte lika häftigt antagligen. Caset känns intakt som sagt och som Borgs dåvarande VD Vinberg alltid avslutade sina dragningar: Det ser bra ut...

Som alltid så gäller det ju bara att ha mer rätt än fel och var och en tar sitt eget investeringsbeslut.

Nu efter Lagercrantz fina rapport får det allt bli en gintonic eller kanske en whisky nåja varför välja man har ju två händer...;-)

Ha det

Ture

PS! Var inte oroliga jag dricker även mycket vatten här i värmen...drygt 30 grader...:-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?