Post entry

Långsiktighet?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lång eller kort?

Aktiespararen och även banker och fondbolag för den sakens skull tjötar hål i huvudet på oss att man skall tänka långsiktigt när det gäller aktier.....

Undrar när verkligheten skall komma ikapp dom. Senaste 10 årsperioden har inte börsen gått upp utan snarare ned. Det börjar nog bli på tiden att "skriva om historien lite". Aktier är ingen bra investering på lång sikt utan snarare på kort sikt och det gäller att följa svängningarna på världens börser.

Enstaka bolag skall man leta efter nu och dessa kan man självklart behålla under en tid, bolag som har växt färdigt och har stora marknadsandelar gäller det att vara ytterst försiktiga med. Titta bl.a. på hur det gick för Nokia när deras världsledande telefoner helt enkelt inte var det längre....

I Sverige bör man jo vara försiktigt med Ericsson, stora marknadsandelar på en marknad som är någorlunda lätt att "efterapa".

Vi lever nu snart i en värld där det inte längre finns någon tillväxt... Europa slut på tillväxt, Japan slut på tillväxt, USA slut på tillväxt.... Självklart kommer det vara en viss tilväxt även på mogna marknader som detta, men den stora tillväxten som kan pågå år efter år är borta. Kina övriga Asien och Östeuropa är inne i en fas där den stora tillväxten kommer avta, vad har vi då kvar..... Afrika..

Nej, börja tänka kortsiktigt samt att leta efter specifika aktier iställer för breda branschfonder eller marknadsfonder.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?