Post entry

Kan blir stort för LifeAssays

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Intressant berättelse om den cancersjuke hunden Duke, som blev frisk med hjälp av ny behandlingsmetod där LifeAssays test ingår.

Se:

https://vimeo.com/gritcomms

LifeAssays har hittills sålt 25 instrument till det Australienska bolaget, som använder LifeAssays instrument och test för att bestämma när cancerbehandlingen skall sättas in. Men det är bara instrument till studien, så det finns en stor uppsida om den utökade studien ger samma bra resultat som den hittills utförda pilotstudien. För nära hälften av alla hundar diagnosticeras med cancer under sin livstid och en av fyra hundar dör i cancer. Enligt Webvet diagnosticeras 1,2 miljoner nya cancerfall hos hundar per år enbart i USA. Enligt LifeAssays PM idag, så pågår det också diskussioner för att starta upp liknande studier i andra länder än Australien, bl.a. i Sverige.

Behandling av hundar med cancer är det första steget, sedan skall de enligt filmen testa samma metodik på människor. Kan bli en grym resa för LifeAssays då hela behandlingsmetodiken bygger på de resultat som LifeAssays test genererar.

Länk till PM från LifeAssays idag: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/12/16/lifeassays-hunden-duke-ett-mycket-bra-exempel-pa-hur-lifeassays-hogkansliga-test-for-crp-hos-hund-hjalper-cancersjuka-hundar-httpsvimeo-comgritcomms.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?