Post entry

Lipidor utökat köpläge, riktkurs 40 kronor, uppdatering mitt i julskinka snaps & raketer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För någon månad sedan skrev vi en analys utav Lipidor, denna kan man läsa här: https://www.redeye.se/arena/posts/lipidor-resultat-kan-komma-naer-som-helst-riktkurs-35-kronor Det har hänt en del sedan dess och här kommer därför uppdatering om läget

För någon månad sedan skrev vi en analys utav Lipidor, denna kan man läsa här: https://www.redeye.se/arena/posts/lipidor-resultat-kan-komma-naer-som-helst-riktkurs-35-kronor Det har hänt en del sedan dess och här kommer därför uppdatering om läget som råder.

Det hade sedan en tid tillbaka framgått att man hade förhoppningar på att kunna avge resultat på den efterlängtade Fas3 studien där man testat Calcipotriol/AKVANO mot mild till medelmåttlig psoriasis nu i December. Den siste patienten blev inrapporterad "i tid" och sedan dess har marknaden väntat. Egentligen så kan man utläsa från studiens protokoll att man beräknar 15 månader för studien, som då påbörjades i mitten av Augusti 2018 och borde således vara klar i mitten av Januari 2020 (detta går att läsa här: http://ctri.nic.in/Clinicaltrials/pmaindet2.php?trialid=19063&EncHid=&userName=AKVANO&fbclid=IwAR3coR5FMxn8wEZcaBLOQuW4FtORft0fkIoWhv25xfS8eA2SzjTnUaH0Rcw

Den 1 December så skrevs det på Lipidors sida (oklart egentligen VEM som skrev inlägget?) "För Lipidor väntar en intensiv period. I december kommer resultatet från vår första Fas III studie och i mitten av januari presenterar vi vår pipeline för internationella investerare på Biotech Showcase i San Fransisco." Och tack vare detta inlägget så har det skapats en rad olika teorier på olika forum och grupper.

På vissa sidor har man felaktigt fått det att framstå som bergssäkert att resultat på Lipidors studie kommer 1 December och på andra sidor har man räknat ner dagarna, vilka dagar är det "julledigt" etc. Allt detta är givetvis baserat på de olika skribenternas egna teorier och tro. Fram tills i förrgår så var alla inställda på att resultat på studien skulle komma i December, men så kom det ett Pm om att man blivit något försenade med att leverera resultat och detta då julhelgerna i Sverige infaller då de gör. Vissa nyhetsbyråer basunerade ut det hela som "en månad försenat", men det beror på när man hade tänkt att leverera det från början?

Vd Ola Holmlund har hela tiden varit tydlig med att deras förhoppning är att kunna leverera ett studieresultat i December, men han har aldrig lovat något, utan har hela tiden sagt att det är deras förhoppning. Om man leker med tanken att det skulle komma i December, så hade det kunnat komma så sent som 31 December och ändå hållit sig inom ramen för vad de hade sagt, alltså i December. Låt säg att det kommer runt den 6 Januari istället, då är det inte en månad försenat, utan knappt en vecka och det är ganska stor skillnad. Ola skriver själv i pm 17 December att det handlar om en marginell förskjutning av resultatrapporteringen.

”Till följd av en mindre försening hos det CRO (clinical research organization) som genomfört studien kan vi nu konstatera att leverans av data från studien till den svenska statistikkonsult som skall analysera data och bekräfta resultat kommer att sammanfalla med jul- och nyårshelger. Detta gör att Lipidor kommer att få resultat att presentera först i januari. Den marginella förseningen har ingen kommersiell betydelse för Lipidor,” säger Ola Holmlund, CEO, Lipidor AB. ”Vi har tidigare kommunicerat att vi förväntat oss att kunna presentera resultat från studien i december och eftersom vi är många som ser fram emot att resultatet från studien skall rapporteras så vill vi informera om denna förändring av tidplanen.”

Men vad som händer nu, är att traders sätter skräck i folk med svagt psyke, de säljer ner kursen så att flera stop-loss triggas och kursen åker jojo, vilket gynnar dem då de kan köpa tillbaka billigare. Kursen har sjunkit runt 25% från toppen sedan några veckor tillbaka och handlas nu runt 11,50 och vi är tillbaka i kurs där vi låg för drygt en månad sedan. Men inget har förändrats till bolagets nackdel, att resultat blir något utdragna är väldigt vanligt och många gånger så handlar det om flera månaders försening, vilket inte är i detta fallet.

Det är nästan som att marknaden glömmer bort minst två nyheter som kommit i närtid, en av dessa kom i samband med den 1 December och det var då man berättade att man mellan den 13-15 Januari 2020 kommer att presentera sin pipeline för internationella investerare på Biotech Showcase i San Fransisco och detta är stort tycker jag.

Men även det som kom den 11 December då man berättade att Lipidor och Cannassure ingår avtal om genomförbarhetsstudie och option till licens för utveckling och försäljning av topikala medicinska cannabisprodukter. Nedan delar av PM, hela PM kan läsas här: http://lipidor.se/investerare/pressmeddelanden/press/?releaseID=37CE92A18D00D782&fbclid=IwAR0tyPjSxnHzt_Oypu2cn2DtjYLjhExJ07l5wt-oKlqalHNDEu_CREn8ttU

Cannassure Therapeutics Ltd (“Cannassure”) är ett israeliskt företag inriktat på utveckling och tillverkning av innovativa medicinska cannabisprodukter, har idag undertecknat ett avtal om gemensam utveckling av topikala medicinska cannabisprodukter. Samarbetet inleds med en utvärdering av möjligheten att inkorporera olika aktiva läkemedelssubstanser från cannabisväxten i Lipidors patentskyddade drug delivery-teknologi AKVANO.

Under förutsättning att genomförbarhetsstudien blir framgångsrik, har Cannassure option på att ingå ett exklusivt licensavtal för utnyttjandet av Lipidors teknologi. Cannassure kommer implementera teknologin för utveckling och kommersialisering av spraybara medicinska cannabisprodukter baserade på AKVANO.

Den gemensamma målsättningen är att introducera innovativa topikala behandlingar på den snabbväxande globala marknaden för medicinsk cannabis. Enligt en rapport från IMARC Group om den globala medicinska cannabismarknaden förväntas denna marknad uppgå till 44 miljarder USD år 2024.

“Vi är imponerade av Cannassures höga standard och progressiva affärsutveckling inom området för medicinsk cannabis. Avtalet med Cannassure innebär en betydande kommersiell potential för Lipidor och vi kommer, beroende på utfallet av genomförbarhetsstudien, återkomma med information avseende storleken på denna affärsmöjlighet,” säger Ola Holmlund, CEO, Lipidor AB.

“Cannassure bedömer att samarbetet med Lipidor är en väsentlig milstolpe och i linje med bolagets strategi på medellång sikt – utveckling och kommersialisering av innovativa medicinska cannabisprodukter baserade på etablerade drug delivery-system och formuleringar för förbättrat terapeutiskt värde. I Lipidor har vi funnit en professionell och pålitlig partner och vi ser fram mot ett framgångsrikt samarbete. Formuleringsarbetet kommer att genomföras i Israel vid Cannassures toppmoderna anläggningar med stöd på plats av Lipidors formuleringsexperter. Genomförbarhetsstudien förväntas vara klar under Q3 2020,” säger Ran Amis, Cannassures CEO.

“Vi har redan prekliniska data som visar att cannabinoider framgångsrikt kan inkorporeras i AKVANO. Vi har därför höga förhoppningar på en framgångsrik genomförbarhetsstudie, och fortsatt prekliniskt och kliniskt arbete tillsammans med Cannassure,” säger Jan Holmbäck, Chief Scientific Officer, Lipidor AB.

Dr. Hadile Ounallah Saad, VP R&D Cannassure tillägger: “Vetenskapliga data har tydligt visat att cannabinoid-signalering påverkar vidmakthållandet av hudens homeostas liksom bildandet och reparation av hudbarriären i både friskt tillstånd och vid sjukdom. Det är därför sannolikt att utvecklingen av en topikal cannabisprodukt baserad på den unika AKVANO-teknologin kommer att kunna bidra till att möta icke tillgodosedda kliniska behov.”

Min egen känsla är att vi högst sannolikt kommer att ha ett besked på studien innan de åker till San Fransisco den 13 Januari, då hela den resan baseras på att de ska hitta investerare och intressenter till deras produkter. Håll hårt i era aktier, låt inte några sluga traders knäcka ert psyke. När vi fått svart på vitt att studien blivit uppfylld, så finns goda chanser till kurser över 40 kronor, men vi är inte där riktigt än....

Så med ovanstående text så önskar jag er alla en riktigt trevlig Jul och Gott Nytt år.

Ps. För er som har Facebook så finns denna aktieägargrupp https://www.facebook.com/groups/1256561134504758/ Ds

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?