Post entry

Litet undervärderat fastighetsbolag i expansiv region med spännande option

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett lågt värderat bolag med stor potential och liten risk är inte så vanligt att hitta. Amhult2 är ett sådant. Vi ser minst en fördubbling på 3-4 år. Det finns säkert aktier som kommer att slå detta, men inte med denna låga risk. Och i bolaget finns en option som inte alls värderas av marknaden men som kan vara värd minst lika mycket som hela bolaget idag....

Amhult är en stadsdel som ligger strax utanför Göteborg i det expansiva Torslanda. Mitt i stadsdelen äger det lilla bolaget Amhult2 c 44 000 kvm detaljplanelagd mark. Sedan några år bygger bolaget bostäder, kommersiella lokaler, parkeringar mm. I första läget byggde man även bostadsrätter för att få bättre finansiering för kommande delar. Efter det satsar man på hyresrätter, lokaler och parkeringar. Detta för att långsiktigt få en kontinuerlig avkastning. Samtliga hyreslägenheter har haft mångdubbelt fler intressenter än tillgängliga lägenheter och lokalerna har varit uppbokade innan dessa byggts.

I dag handlas Amhult2 till 71:-. I Henriksons Aktieblogg görs ett, som jag tycker bra, försök att ge en prognos på både substans och vinst 2020-2021. Man hamnar då på en VPA på 10-12 kr. Av den ska minst 50 % delas ut. Finns andra som räknat på bolaget och kommit fram till högre vinst, t ex 14:-/aktie, Om vi utgår från den lägre värderingen 11:- och utdelning 5:50 till 6:00 per aktie framstår aktien som billig vid kursen 71:-. En intressant detalj är att om man studerar kalkylen som leder fram til VPA år 2021 på 10-12 kr, så kan man redan idag jämföra prognos och utfall för första halvåret 2017. Prognosen för helåret var på 0,80 och utfallet 0,64 för H1. Troligen hamnar vi närmare 2:00 för helåret då en stor del av nya hyresrätter flyttades in i under april och resultatet slår fullt ut igenom under H2. Det finns alltså en hel del som talar för att prognosen 10-12 kr VPA år 2021 är i underkant.

Som en extra krydda finns fastigheten Skogens Gård. Denna ligger i utkanten av Amhult och där har Amhult2 en option att, efter att detaljplan fastställts, förvärva 200 000 kvm, alltså nästan 5 gånger Amhult etapp 2, som man nu bebygger. Vilket värde detta kan åsättas är svårt att veta. Det beror ju bl a på hur marknaden ser ut om några år, men potentialen kan vara betydligt över hela Amhult etapp 2.

Det är inte ofta man hittar ett bolag med låg risk och hög potential och som dessutom inte bygger på förhoppningar utan något konkret, bostäder och lokaler och parkeringar. Dessutom vet vi inkomster och utgifter flera år framöver, så lätt att räkna på.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?