Post entry

Lucara bra på kort och lång sikt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En aktie där det finns osäkerhet men samtidigt stor potential. Dragkampen mellan dessa sentiment har gjort att kursen pendlat slaviskt mellan 7-7,50 kr under några månader.

Lucara Diamonds är ett bolag där det finns osäkerhet men samtidigt stor potential. Dragkampen mellan dessa sentiment har gjort att kursen pendlat slaviskt mellan 7-7,50 kr under några månader. Detta ger ett utmärkt tradingläge. Visst har kursen ibland gått under 7:an och ibland upp mot 8. Men den har snart kommit tillbaka till sin range.

Börjar märka ett allt starkare stöd vid 7 kr efter lite positiva nyheter från ledningen så jag har justerat min köplimit till 7,1 men fortfarande säljlimit på 7,5. Jag tycker detta är en bra strategi som kompletterar mitt långsiktiga innehav i aktien. Ett sätt att tjäna mer på att utnyttja denna pendling.

För den som tror på bolaget på lång sikt tycker jag absolut att man även ska kolla på kursrörelserna historiskt och att när aktien ligger runt 7kr öka lite för att sedan minska vid 7,5 och sedan upprepa.

Kan för övrigt säga att jag rekommenderar bolaget på lång sikt. De har fått igång första gruvan ett par veckor efter deadline och kvaliteten på diamanterna verkar vara betydligt högre än den kvalite som bolaget baserat sina resultatmål på. Eftersom det är samma kostnad för att ta upp en dålig diamant som en bra så är det såklart väldigt positivt. Lundinarna är ägare och de verkar få allt de rör vid att bli till guld i nuläget. DCF indikerar också att bolaget är undervärderat i dagsläget.

Rekommenderar köp!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?