Post entry

Lumito, vad händer härnäst?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nasdaq, CE-märkning, medicinsk vetenskaplig tidskrift, resultat validering.

Ibland kan händelser kännas som en slump. Med med Lumito, så blir allt mer glasklart för varje PM vi får ta del av. Jag tillsammans med flertalet andra aktieägare ser den röda tråden! Jag är övertygad om att belöningen är nära! Vi fick ett PM den 12:e februari om att Lumito "planerar listbyte till Nasdaq".

Några dagar senare, den 15:e februari kommer ännu ett PM som lyder "Medicinteknikbolaget Lumito, som är verksamt inom digital patologi, kommer att avnoteras från NGM-börsen under förutsättning att bolagets notering på Nasdaq First North godkänns. Sista handelsdag på NGM väntas bli den 25 februari. Lumito meddelade i förra veckan att bolaget byter handelsplats från Nordic SME till Nasdaqs tillväxtlista".

Detta innebär att alla dom kraven ett bolag har på sig för att noteras på Nasdaq är på sin plats. Lumito har sina papper iordning helt enkelt! Med denna fakta kan vi enkelt plussa ihop att 1+1=2. Listbytet i sig, är givetvis en väldigt positiv sak för ett bolag oavsett situation, det kan vi alla skriva under på. Men...i Lumitos läge är det allt mycket mer intressant än bara ett listbyte! Jag har sedan tidigare skrivit om en trolig framtid för bolaget. Jag blir än mer säker på att tidigare spekulationer blir allt mer en sanning. Vi har oss att vänta resultat ifrån valideringen som skall publiceras i en vetenskaplig tidskrift, vi har Mattias Lundins tillträde som VD om cirka tre veckor... VÄLDIGT passande att göra ett listbyte inför dessa kommande kanoner! Listbytet kommer ge allt fler personer möjlighet att handla papper i Lumito. Men den största fördelen är att bolaget i sig kommer få en helt annan "status" på den globala marknaden... Nu är det på riktigt! Allt fler internationella bolag/företag/laboratorium osv kommer garanterat få upp ögonen för den suveräna teknik/produkt bolaget besitter. Vi har alltså listbyte, valideringsresultat i vetenskaplig tidskrift samt ny VD inom loppet av några veckor.

Jag tänker också på dagens ( 2021-02-17) rapport, där tf. VD Urban Widén förmedlade ett par intressanta grejer.

"Med de goda initiala resultaten från utvecklingsfas 2 ser jag fram emot utvärderingen av valideringen av vår produkt i beviljandet av CE-märkning under 2021".

Vi har i samtid med ovan skrivna en CE-märkning som pågår och skall beviljas i samband med med de positivt inledande resultaten. Det får mig att tänka på det PM där Lumitos rådgivare Björn Isfoss (bla chefs-patolog hos Unilabs i Norge) skrev "Överlägsen alla metoder som rutinmässigt används i patologilaboratorier idag".

Avslutningsvis med all information finns kan tyckas vara enstaka nyheter längs vägen, men åter igen...1+1=2. Vi ser flertalet väldigt specifika saker som pågår parallellt, och där finns en röd tråd! Det är för mig uppenbart att snart är vi i mål! Vi ser dagens kurs runt 6 sek, vilket enligt mig snart ett minne blott!

Läs gärna tidigare texter.

1. https://www.redeye.se/arena/posts/lumito-sista-steget

2. https://www.redeye.se/arena/posts/snart-i-maal

3. https://www.redeye.se/arena/posts/lumito-paasen-knyts-ihop

Källor:

www.lumito.se

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/02/11/lumito-lumito-i-process-om-notering-pa-nasdaq-first-north-growth-market.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2021/02/15/lumito-lumito-avnoteras-fran-ngm-den-25-februari-ska-byta-till-first-north.html

Disclaimer: Detta är ingen köprekommendation. Jag äger aktier i bolaget. Vid intresse gör egen research.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?