Post entry

Förtroendet för Lundin Mining

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag är jag förbryllad...

Om två dagar kommer rapporten för det fjärde kvartalet. Kommer vi att få några obehagliga nyheter, eller kommer siffrorna att styrka förutsättningarna för produktionsprognosen 2011? Det är frågan.

Jag kollar in kursen på VA och även prognossiffrorna från SIX i all sin enkelhet. Lägsta scenariot ser ju fortfarande väldigt lockande ut.... Hur går det här ihop med kursen för närvarande? Jag är som sagt förbryllad, jag förstår inte.

Marknaden talar dock sitt tydliga språk med en kurs som ligger till grund för köp, och en annan kurs som ligger till grund för sälj. Känner lite på grundstenarna för 2011, metallpriserna(höga), efterfrågan(ökande) och produktionen(stabil och enligt prognos). Vilken är den fjärde grundstenen som jag missat? Vad är det som gör att kursen går nedåt och inte uppåt?

Mina tankar mal åt olika håll och de berör hela tiden den stundande sammanslagningen. Är det kanske så att man skall köpa aktier i Inmetmining istället för att sedan få Symterra aktierna? Tänk om man haft inblick i vad som hände i insidertradingen just nu.

I slutändan baseras mitt beslut på en avgörande faktor. Inte metallpriserna eller produktionen(där är jag inte ens lite nervös). Efterfrågan kunde heller inte vara bättre.

Det är förtroendet för Lundin som avgör. Det finns ingen anledning att mörka något kring de siffror som presenterats från bolaget. Inte med det förtroende som står på spel. Jag litar helt enkelt på att man inte undanhållit någon information som motsäger det man tidigare publicerat.

Jag säljer en post, säljer igen en andra post och säljer ytterligare en gång, min sista post som inte är LUMI. Sedan köper jag i två omgångar; LUMI.

Mitt portföljinnehav i skrivande stund:

Lundin Mining 100%

Portföljvärde: 106.957,89 SEK (105 817,20SEK; kl 17:30)

Min genomsnittskurs för det nuvarande innehavet: 45,73kr

Lycka till alla!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?