Post entry

Lundin rockar och jag bockar...

Lundin Petroleum levererar, rejält !

och bugar..

Dåligt med bloggandet en tid då koncentrationen har legat på att tjäna pengar genom gammal "hederlig daytrading" i ett hav som stormar mest varje dag.Ska bli bättring fr.o.m nu :)
I min senaste blogg från slutet av augusti skrev jag om min nya oljefavorit, Lundin Petroleum.
Jag köpte hyggligt många på 82 sek och idag får jag rundligt betalt för den satsningen..Helåret ser ut att gå med ett plus igen, mycket tack vare satsningen på Lundin Petroleum..Jättefyndet på norsk kontinentalsocken beräknas nu till mellan 800 - 1800 Miljoner fat i betingade resurser och VD Heppenstall menar på att det t.o.m kan vara ännu större..Vi lär få se kraftigt höjda riktkurser i Lundin inom kort..Tack tack Lundin !

BlackPearl har liksom dom flesta aktier fått kopiöst med stryk på börsen i år..VD John Festival kommer till Stockolm nästa vecka och den som bor i häradet kanske kan gå och "have a litte chat with John" på Hotel Radison..Jag har börjat köpa tillbaka BlackPearl på dagens nivåer och jag tror inte att VD kommer till Stockholm tomhänt..I ett meil i tisdags så var det mest glada tongångar och en passning om att "BlackPearl is doing very well"..Let´s hope so John.. :)

WTI -oljan ligger nu nära 80 usd/fat vilket är BlackPearls egna oljeprisprognos som man bygger sina framtidskalkyler på..Intjäningsförmågan, framtida avkastningsvärde, ev uppköpspris etc..Under 80 usd/fat är alltså inte önskvärt..81,25 usd/fat just i detta nu..Kan vara en idé att invänta och höra vad VD säger om läget innan man går in riktigt tungt igen..Stor uppsida från dagens nivåer om oljepriset inte faller ihop och att VD kommunicerar positiva saker om Blackrod och Onion Lake i första hand, och att man fortfarande är säkra på c:a 11,000 fat/dag vid årets slut..Nu knappt 7000 fat/dag..

Robothandel ? Varför kallas det för robothandel ? Är det R2D2 eller C3PO som trycker på knapparna ?
Det handlar ju om datorer och ingenting annat..State of the art förvisso, men datorer är det likt förbannat..Märkligt..Läste att några traders på Nordnets kontor i Stockholm lipade krokodiltårar över "robotarna"..Ja ja, men man måste gilla läget grabbar och inte börja lipa offentligt..Mina modeller fungerar inte längre sa en.."Robotorna" har gjort att jag halverat min omsättning sa en annan..Hm, är det omsättningen som är viktig eller är det vinsten ? Jag ska försöka redogöra senare om hur jag har agerat och agerar i datorhandelns mörka värld..Det är svårare idag, men inte alls omöjligt att tjäna pengar..Jag har inga direkta modeller, utan lever högt på det psykologiska spelet..När rubrikerna i affärstidningar och annan press vrålar ut med stora bokstäver om katastrof, kollaps, 70-80% nedgång uti fall att det och det händer, så pallar många inte längre och säljer av..En idiot till ekonom skrev att det inte kommer att gå att tjäna pengar på börserna dom närmaste 30 åren, he he..Varför får dom komma till tals ? .. Återkommer i ärendet..Kom ihåg att det är i lägen som nu det skapas många nya miljonärer..

Lundin Petroleum - 82 Sek- NAUR - 8,50 Nok - BlackPearl 25 Sek - Polarcus 2,95 Nok och Integra 0,37 cad = Den långa portföljen just nu..

Har kollen på Panoro - ShaMaran - DetNor - Pricer - som alla är mycket köpvärda på dagens nivåer..Tradar i aktier som H&M - Investor m.fl..Tar hem några tusen här och där, och ibland så looooosar jag, men så länge jag tjänar mer än jag looooosar så är det bra..Det blir runt 10-15 affärer per vecka..Räcker gott..

Fundamenta, kassaflöden, orderböcker etc verkar ha tappat all trovärdighet av marknaden då rädslan och skräcken satt klorna i dom flesta..Om/när vi får klarhet om hur Grekland landar - kraschlandning - ? så kanske vi kan få en någorlunda normal börs igen..Fram till dess så är det osäkert där ute..Lundin Petroleum känns dock klockren, och jag tror vi har 140 - 150 sek innan årets slut..

May the force be with me :O)

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?