Post entry

(MAHA A) - PÅ TRÖSKELN TILL KRAFTIG EXPANSION!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Varför ska du köpa MAHA Energy? Enligt VD Jonas Lindvall så är svaret enkelt: “Vill du köpa billigt och sälja dyrt så ska du investera i MAHA"

MAHA ENERGY (MAHA A)

Varför ska du köpa MAHA Energy?

Enligt VD Jonas Lindvall så är svaret enkelt: “Vill du köpa billigt och sälja dyrt så ska du investera i MAHA"

Maha Energy, ett oljebolag med fokus på att identifiera redan upptäckta men underpresterande oljetillgångar och öka produktionen på dem med hjälp av modern teknik. Bolaget har idag tre tillgångar, LAK Ranch i USA och Manitou respektive Marwayne i Kanada. Därtill räknar man med att fullborda förvärvet av en fjärde tillgång, Tartaruga i Brasilien inom kort.

ATTRAKTIV VÄRDERING AV POTENTIALEN

Bolaget har bevisade och sannolika oljevolymer (2P-reserver) på 13 miljoner fat (netto, exkl. tillgångarna i Kanada), och en relativt outforskad men indikerad potential på över en halv miljard fat i Brasilien. Externa värderingar visar på ett samlat diskonterat nuvärde på över SEKm 1700, vilket kan jämföras med bolagets marknadsvärde på SEKm 472.

ÖVERTAGANDE AV TARTARUGA I BRASILIEN INOM KORT

I Tartaruga, som vi räknar med att bolaget ska överta innan årsskiftet, ser vi dock en tydlig plan för att snabbt och med relativt enkla medel öka produktionen på de befintliga två produktionshålen. Dessutom rymmer fältet en betydande potential i övriga sandstenslager i reservoaren.

UTRÄKNING AV POTENTIALEN

Potential: 500 milj fat olja (ref VD Jonas från bolags video)

Uträkning baserad på nuvarande oberoende analyser i Penedo Sandstones och utvinnings grad på 14 %.

60mill fat x 0.14 x 0.75 = 6.3 mill fat olja x 25 x 8 = 1.260 millioner

200mill fat x 0.14 x 0.75 = 21 mill fat olja x 25 x 8 = 4.200 millioner

Uträkning baserad på potential 500 000 mill fat (Penedo och Sarraria),14 % utvinningsgrad, 25 $ fatet och 8 kr per dollar och 75 % ägarskap

500 mill fat x 0.14 x 0.75 = 52.5 milj fat olja

52.5 x 25 x 8 = 10.500 miljoner kr

Uträkningen är baserad på en utvinnigsgrad på 14 % ( som är litet ) samt en pris på oljan på 25 $.

I USA har Maha Energy ett nuvarande värde på ca 1700 MSEK i bevisade oljereserver.

Dagens börsvärde < 500 MSEK

LEDNING

MAHA Energy har en mycket senior ledning. Det här är ingenjörer/jurister som har arbetat med olja hela sitt liv. Yngst är VD’n med 24 års erfarenhet i oljeindustrin!

Jonas Lindvall (VD): Lindvall har en Bachelor of Science i Petroleum Engineering och en M.E.B. i Energy Business, båda från University of Tulsa, USA. Han har fem års erfarenhet som senior borrningsansvarig på Talisman Energy, fyra års erfarenhet som verkställande direktör på Tethys Oil AB (publ) dotterbolag i Oman, två års erfarenhet på Shell Oil och åtta års erfarenhet på Lundin Oil.

Wayne Thomson (Styrelseordförande): Thomson har en Bachelor of Science i Engineering från University of Manitoba och har deltagit i företagsledningsutbildningar vid University of Chicago och Wharton School vid University of Pennsylvania. Han har varit verkställande direktör och ledamot i flertalet privata och publika kanadensiska och internationella olje- och gasföretag, inklusive Cenovus Energy Inc.

Ron Panchuk: Panchuk har en Bachelor of Laws från University of Manitoba, Kanada och är medlem av ”Law Society of Alberta” sedan 1983. Han har varit egenföretagare inom juridik sedan maj 2000 och har varit Corporate Secretary i flertalet privata och publika bolag i olje- och gassektorn.

Anders Ehrenblad (Vvd) Ehrenblad har en Master of Science i Business Administration från Uppsala Universitet. Ehrenblad arbetar med investeringar samt ekonomi- och management consulting och har bred erfarerhet som styrelseledamot från flertalet privata bolag.

http://www.mahaenergy.ca/board-of-directors

PRESENTATION AV BOLAGET

Presentation av bolaget från investerarträffen (Mycket sevärd!)

https://www.youtube.com/watch?v=GWblG9nqdWA

Sit-down med FinWire:

https://www.youtube.com/watch?v=mMZnLBSYfiM

FACEBOOK

Det finns en Facebook grupp (1000+ medlemmar)

https://www.facebook.com/groups/608617289320395/

VAD HÄNDER NÄRMST?

13 oktober 2016 kl 16.00: Informationsträff samt operativ företagsuppdatering. Mer info på http://www.mahaenergy.ca

ERIK PENSER BANK ANALYS

- På tröskeln till kraftig expansion

https://epaccess.penser.se/analys/pa-troskeln-till-kraftig-expansion/

OLJEPRISET LYFTER MOT ÅRSHÖGSTA

Världsmarknadspriset på råolja är på väg upp mot den högsta nivån i år sedan det redovisats en oväntad nedgång i kommersiella oljelager i USA, den femte veckan i rad med minskade lager.

Lagren av råolja i USA hade på en vecka sjunkit med 2,97 miljoner fat den 30 september. Analytiker hade räknat med en ökning på 1,1 miljoner fat.

Över en femveckorsperiod har USA:s kommersiella oljelager minskat med 26,1 miljoner fat.

Råoljepriset steg till 52 dollar per fat för ett terminskontrakt Brentolja för leverans nästa månad efter lagerstatistiken. Det är den högsta noteringen sedan i juni, då den högsta prisnivån i år noterades på 52:51 dollar per fat.

HANDLA

Marknad: First North

Tickerkod: MAHA A

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?