Post entry

Många tycker Electra är billiga

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det verkar som många är överens om att Electra är lågt värderade - utom då förstås den kära marknaden som inte vill handla upp aktien.

Electra säger idag att man har blivit kontaktade av flera intressenter som velat köpa upp hela bolaget. Det är inte svårt att förstå varför andra företag skulle vilja köpa upp Electra. Bolaget värderas till p/e 7-8 medan andra företag i branschen värderas till p/e runt 20. Electra kostar alltså mindre än hälften av branschkollegorna, och då är det inte så att Electra har problem. Tvärtom har de en välmående verksamhet med fin historik, moderna datasystem, lång erfarenhet osv.

Electra har dock tackat nej till alla bud hittills. Dels för att man tycker buden varit för låga, men säkert också för man är ovana med att vara i den sitsen att bli uppköpta, så det är nog ett beslut man vill fundera noggrant på.

Men det är ändå ett kvitto på att Electras värdering är låg, vilket även Electras VD antyder när han säger att det är kontanter som gäller vid egna uppköp med tanke på dagens aktiekurs. Men att köpa kontant ska inte vara några problem med Electras välfyllda kassa, som är välfylld just av anledningen att kunna göra förvärv.

Med denna information känns som det redan intressanta andrahalvåret just blev ännu mer spännande för Electras del. Förutom förhoppningsvis en god tillväxt, borde det också bli endera ett uppköp eller förvärv. Därtill har man dessutom diskuterat återköp av aktier...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?