Post entry

The Marketing Group – Nivåer som inte går att tacka nej till.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

TMG har varit en känslomässig berg och dalbana för många och bolaget har haussats upp till skyarna. Haussen har egentligen varit mycket positiv för bolaget eftersom TMG har kunnat förvärva bolag till en väldigt stor rabatt och på höga kurser. Detta har gjort att VPA (vinsten per aktie) är otroligt förmånlig i bolaget i dagens läge. Det många missade inför Q3 var att resultaten inte visar sig senare eftersom förvärven faktiskt gjorts under Q3an. Detta kommer visa sig i Q4/årsrapporten den 15 Februari 2017.

Image preview

TMG som bolag

• The Marketing group har en affärsidé som går ut på att förvärva vinstgivande, tillfäxt- och skuldfria bolag med aktier. Detta är en beprövad metod och egentligen inget nytt.

• TMG sätter bolag inom marknadsföring med olika nischer under samma tak som därefter kan kollaborera med varandra och dra nytta av varandras fördelar.

• Bolaget är utdelningsbaserat. Med det menas att i framtiden kommer utdelning att ske. TMG har guidat att 80% av vinsten ska ut till aktieägarna. Med ett högt VPA som TMG har så blir utdelningen därför stor och direktavkastningen hög

Presentation: https://www.youtube.com/watch?v=g-EpHoY4NDI Promovideo för bolaget: https://www.youtube.com/watch?v=GxkabEB4yKU Summit TMG: https://www.youtube.com/watch?v=nOkoK2aRpUI

Q3-rapporten som missuppfattades

2016-11-17 släppte TMG Q3-rapporten som visade 614 635€ i vinst, vilket är runt 6 miljoner SEK. Q3 är generellt det sämsta kvartalet enligt TMG och också inom marketingbranschen. En annan aspekt är också att alla 18 bolag som ingår i gruppen inte bidrog fullt ut i rapporten. Bolagen förvärvades under Q3 och hela perioder kommer därför i Q4. Det enda bolaget som bidrog fullt ut var First4 som var med från början. First4 hade 1 250 000 € i omsättning och 412 500€ i ebita.

2016-11-18 släppte TMG en pressrelease om att 4 nya bolag förvärvats. I samband med det uppdaterades också pro forma siffror som prognos för hela gruppens 23 bolag för 2016, inkluderat pågående förvärv

"EBITDA (The Marketing Group) for year ending 2016 |€8,484,242

EBITDA of all pending acquisitions for year ending 2016|€8,312,239

Post-Acquisition EBITDA |€16,796,481

Pro Forma EBITDA Per Share |39.79 cents"

Vad händer då i Q4?

Q4-rapporten som kommer 15 februari Alla 18 bolag som blev klara i Q3 kommer att presentera hela kvartalet fullt ut. Q4 är det absolut bästa kvartalet inom marketing och därmed också för TMG. Bolagen som nu räknas in pro forma är köpta för låga PE-tal och på högre kurser. När det är dags för årsrapport så kommer också med största sannolikhet utdelningsbesked att komma. TMG har redan annonserat att utdelning på 80% av vinst kommer att ske. Detta kommer också höja kursen. Speciellt med en så hög utdelning som TMG kommer kunna ge ut i framtiden (2017) och framåt.

Förvärvskurser:

WBB 1.85 euro - http://marketinggroupplc.com/acquisition-of-wbb-group/ Ulysses 4.15 euro - http://marketinggroupplc.com/marketi...ch-u-s-market/ Augusta 6.47 euro - http://marketinggroupplc.com/marketi...ent-expertise/

(Här får vi dock räkna bort Astute som ligger under förhandling, alla andra är klara. Astute var ett av bolagen i Augusta.)

Vodrum 7.65 euro - http://marketinggroupplc.com/marketi...pansion-plans/ Rinnik 4.22 euro - http://marketinggroupplc.com/marketi...ps-eps-ebitda/ Precision 3.69 euro - http://marketinggroupplc.com/marketi...est-deal-date/ Insiderköp 6.47 euro - http://marketinggroupplc.com/rectifi...eased-morning/

Vi får alltså köpa aktier idag till en stor rabatt.

Ny VD Adam Graham

Nyligen utnämnde man Adam Graham till VD för The Marketing Group. Adam Graham hade i tankarna att starta liknande projekt som TMG. Nu är han istället inne i TMG och tar med sig ett stort kontaktnät och hans Project OAK ska nu in i TMG. Project OAK:s samtliga bolag innehåller EBITA på över 50 miljoner €. Alla bolag kanske inte kommer in i TMG. Men med hösta trolighet kommer vi få se bolag därifrån införlivas under Q1 2017. Om ni vill ha information om denna man kan ni kolla upp honom på Google eller Linkedin. Detta är ett tungt namn i marketing-branschen.

Här är en artikel angående Project OAK: http://www.campaignlive.co.uk/article/adam-graham-lines-100m-fund-agency-acquisition-spree-project-oak/1407679

Image preview

Pipeline

Med ny VD och hans pipeline och Jeremy Harbours pipeline med över 100 bolag på skrivbordet som de går igenom så är pipelinen otroligt stor. Nu behövs bara en Q4 för att visa att bolaget presterar. Efter Q4 kommer vi se stigande kurser och fler förvärv är min tro. Troligtvis kanske folk inser tidigare än så och kursen går upp, och att vi får se förärv tidigare än så. Men att TMG skulle förvärva på dagens kurser tror jag inte på. Bolaget är alldeles för undervärderat och utspädningen på aktien blir för stor vid dagens kurser. TMG har tidigare endast gjort bra förvärv och VPA har stigit vid varje förvärv. Denna strategi kommer inte att ändras.

100% lockup i framtiden?

Som vi vet sen tidigare så har TMG haft ungefär 20% olåsta aktier i sina förvärv som med det historiska förvärvstempot gjort att det uppstått sporadiska dumps då det funnits fler säljare än köpare. Detta verkar dock TMG ändra på i framtiden om man ska försöka tolka Jermeys

Tweet: ADL - “You should lock all shares on future acquisitions” Jeremy - “That has already been implemented going forwards”

Det tolkar i alla fall jag som att vi kommer se 100% lockup på framtida förvärv vilket är oerhört positivt. Det gör att trots ökade fundament så behålls den freefloaten vi har idag så inga nya säljare kan poppa upp.

Institutioner att vänta

Redan i början av IPOn så var Jeremy tydlig med att institutioner och utdelning är 2 viktiga faktorer i TMG. Institutoner skulle ta hand om blocktrades när lockups går ut eller för att köpa de olåsta aktierna istället för att det skulle dumpas på öppna marknaden. Detta sker dock inte på en dag och det vi sett nyligen är att dessa aktier istället har sålts på öppna marknaden som genererat i dump och kursras. Planen i närtid är dock att ha en roadshow som löper ut över 12 veckor (2v har avverkats nu) där de tillsammans ska pitcha institutioner i Sverige, England, Tyskland mfl.

Hur man tydligt kan se att planen i närtid är att pitcha institutioner ser vi på de senaste PMen. T ex detta om att TMG crosslistats i Frankfurt. - http://marketinggroupplc.com/marketing-group-announces-cross-listing-frankfurt-stock-exchange/

“With this listing, The Marketing Group’s shares are now cross-listed on Nasdaq First North Stockholm and the Frankfurt Stock Exchange, one of the largest stock exchanges in the world. The Marketing Group anticipates the Frankfurt listing will increase trading liquidity and facilitate investment in the Group by institutional and retail investors in Germany and across Europe.”

De har även anställt en kille vid namn Philip Lord som har som uppdrag i min mening att pitcha institutioner och större privata investerare just för att nå målet att få institutionell backup som jag anser är viktigt för TMGs modell - http://marketinggroupplc.com/marketing-group-makes-two-senior-appointments-strengthen-communications-team/

“Phillip Lord has been appointed as a senior advisor to the Board of Directors, with responsibility for expanding the Group’s institutional ownership and brokerage relationships and advising on its investor relations strategy” “Phillip Lord has more than 20 years of experience working in the equity and debt capital markets. Since 2011 Phillip has served as Managing Director of Montreux Capital Group, a Swiss investment advisory firm with a global institutional and private client base. Prior to that, he held senior positions in the capital markets teams of leading international banks and investment firms including Queen Street Capital, Jefferies LLC, Nomura, HSBC and Capital Group.”

Image preview

Astute

Astute är ett bolag som förvärvades under Q3. Astute och TMG ligger under förhandling eftersom aktierna tilldelades sent. Astute vill troligtvis ha mer aktier eftersom kursen har gått ned en hel del. Men rent juridiskt skulle TMG kunna tvinga in Astute i och med skrivna kontrakt. Detta är inget TMG vill göra och man försöker nu förhandla fram en bra deal där båda parter är nöjda. Skulle detta falla väl ut finns en stor uppsida. Fast utan Astute har vi också en stor uppsida.

Insynsköp

Igår köpte Jeremy Harbour ordförande 460 000 aktier över marknaden via CSB. Detta är väldigt positivt. Det visar på en stark tilltro till bolaget och en kraftig undervärdering. Detta insynsköp hittas på TMG:s hemsda.

Värdering (pro forma)

Utan Astute

EBITDA = 0,3368 EUR/aktie

VPA = 0,27 EUR/aktie (efter finansiella poster, avskrivning, skatt) Total uppskattad nettofaktor 0,8 x EBITDA

TMG guidar för 80% utdelning av nettovinst.

Då är korrekt P/E tal 5,5 och förväntad direktavkastning runt 15%

Med Astute

EBITDA = 0,3979 EUR/aktie

VPA = 0,32 EUR/aktie (efter finansiella poster, avskrivning, skatt) Total uppskattad nettofaktor 0,8 x EBITDA

Detta ger korrekt P/E tal 4,7 och förväntad direktavkastning runt 17%

Dessa uträkningar är gjorda på kursen 1,5€.

Även om Pro forma siffrorna som kommunicerades av TMG 2016-11-18 har en osäkerhet i sig, så är denna värdering alldeles för låg för ett skuldfritt, vinst- och kassaflödesgenererande bolag.

Om bolaget skulle ha ett normalt PE-tal så borde PE-talet minst vara 15. Detta tyder på att kursen borde tredubblas från där vi är nu för att värderingen ska vara korrekt. Och detta är vad jag tror kommer hända i februari när Q4 och årsrapporten dimper ned i brevlådan.

Börjar vi dessutom räkna på tillväxt, vilket här inte prognostiserats, så borde PE-talet vara ännu högre.

Proforma= Framtida resultat med alla förvärv inräknade

Disclaimer

Denna text ska inte ses som någon form av rådgivning då den främst är till för att informera marknaden om företaget och deras position. Jag är inte professionell rådgivare, så gör en egen analys av företaget innan du väljer att investera. Informationen är hämtad från flera olika källor och jag kan inte garantera att informationen är korrekt. Jag äger själv aktier i detta företag och har skrivit denna text då jag själv tror på företaget och deras framtid. All aktiehandel medför en risk som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?