Post entry

Mäkleri vs analys forts.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tänkte åter ha en uppföljning/bevakning över hur en analys hanteras av mäklare inom SHB över en tid.

Då jag har ett personligt intresse av MEDA kommer jag att använda SHB\'s analyshus, SHB\'s mäklande i just MEDA vid min uppföljning.

Tidigare berört ämnet i följande blogg: http://www.redeye.se/aktiebloggen/5564/shb-makleri-vs-shb-analys

Syftet med bloggen är att personlig försöka förstå kopplingen mellan analyser, agerande och utfall. Syftet är inte att peka ut i detta fall SHB.

I min tidigare blogg påpekade bla yxhugg att analyshusen och mäklaravdelningarnas analyser och agerande inte alltid är lätta att förstå. Vi får se om denna uppföljning kan bringa någon ny kunskap för primärt mig men kanske även för andra.

Men innan jag startar min uppföljning vill jag passa på att utvärdera SHB\'s analys i samband med MEDA\'s halvårsrapport.

Rapport: https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1310804 , daterad 2009-08-18. Kurs 59:00 SEK vid rapporttillfället.

SHB analys (Handelsbanken Capital Markets): https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1315817, daterad 2009-08-19. Riktkurs anges till 72:00 SEK.

Med mitt antagande att riktkursen anges med en tidshorisont av 6 månader kunde man nästan vid halvtid och innan Q3 rapporten påstå att riktkursen var inom ett rimlighetsintervallet. Analysen får därför av mig godkänt.

Det jag fann intressant strax efter analystillfället var dock att SHB säljmäklade stora volymer. Utan att dra någrasomhelst slutsatser så kan jag bara konstatera att det agerandet inte känns rationellt i förhållande till analysen.

Nu över till den senaste rapporten och analysen:

Rapport: https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1376834, daterad 2009-10-03. Kurs 66:50 SEK

SHB analys: https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=1380037, daterad 2009-10-04. Riktkurs anges till 80:00 SEK.

Fram till idag, 2009-10-06, har SHB nettoköpt MEDA i små volymer men helt i linje med analysen.

Återkommer med volymer i mina kommentarer framöver.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?