Post entry

Medfield, EQL, Prostalund, We - tekniskt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Följer här upp mina senaste tekniska case. Störst sannolikhet för uppgång nu har vi i Medfield och Prostalund.

Vi börjar med den tråkigaste först - We. Jag påpekade för ett tag sedan att aktien laddade för en rörelse. Det mesta pekade på uppgång. En rörelse fick vi men den blev nedåt med besked. Inga nyheter av dignitet har kommit och anledningen till nedgången kan jag inte se är annat än en svag börs.

WNT gjorde ett kraftfullt uppställ från sitt lågvolla läge och nådde över 31 kronor. Därefter befinner sig aktien i en brutal rekyl. Förmodligen har vi ett säljtryck från speckare som råkat illa ut i Kancera och vill bli av med risk - då säljer de utan urskiljning. Tekniskt betraktat så ser dock WNT fortfarande bra ut. Det handlar om en rekyl i en stark upptrend.

EQL signalerade uppgång som jag också skrev om. Aktien nådde 7,90 kronor och rekylerar sedan dess. Den tekniska bilden är nu oklar. Det som skulle kunna få fart på aktien är en nyhet eftersom sentimentet fortfarande är hett. En uppgång över 8 kronor ger en ny köpsignal (även om det just nu känns avlägset).

Prostalund har brutit uppåt och med tanke på hur svag börsen varit under de senaste tre dagarna är utvecklingen anmärkningsvärd. Fyra dagar i rad med små uppgångar. Hög omsättning. Svag börs - d v s aktien visar s k relativ styrka. Jag kan inte gissa annat än att något är på gång eller har läckt ut. Min tidigare målkurs på 27 kronor tar jag bort. Vi får helt enkelt se hur långt den orkar. Den tidigare toppen ligger strax under 40 kronor. Om inte förr säljer jag en del av positionen där.

Medfield är den aktie som ser tekniskt hetast ut. Den har fortsatt ner något från det jag trodde var en perfekt entrénivå, men bilden är ännu starkare nu. En rak rekyl in i ett starkt stödområde samtidigt som den långa trenden är urstark. En första målkurs blir toppen vid 22 kronor. Men motstånd i upptrender passeras, så det är förmodligen en bra bit högre som gäller.

Någon kanske undrar om jag bara sysslar med TA nu för tiden? Så är det inte. Jag börjar alltid med fundamenta. All bolag jag skriver om och handlar tekniskt är undervärderade i förhållande till potential.

Av de nämnda casen rankar jag dem:

1 Medfield

2 Prostalund

3 WNT

4 EQL

5 We

Jag håller på och researchar en utökad fundamental analys av Medfield och jag blir mer och mer övertygad om att det kommer att bli årets case. Till skillnad från andra förhoppningsbolag så tror jag att vi kommer att få se betydande försäljning under andra halvåret. Det skulle innebära att tekniken håller på att få ett genombrott. Får den det så är Medfield ett miljardföretag och kan tänkas göra en resa som får både Orexo och Arcams att blekna. Jag återkommer i frågan.

Lycka till.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?