Post entry

Medfield - ny information stärker

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Var och varannan dag dyker det upp ny information som stärker caset för Medfield. Nu väntar vi bara på att också aktiemarknaden ska fatta och handla upp aktien där den hör hemma. En bra bit över tidigare toppkurser, så läs på.

Läser en artikel:

http://www.sahlgrenska.se/upload/SU/omrade_molndal/ambulans/Artikel%20Ambulansen%20som%20k%C3%B6r%20f%C3%B6rbi%20aktuen%20-%20Dagens%20samh%C3%A4lle%20no%2042%202012.pdf

Den handlar om hur man utvecklat snabbspår inom vården för att snabbare få sjuka till rätt vårdenhet genom att undvika akuten. De är mycket stolta att de har lyckats minska tiden från det att patienten anländer till sjukhuset till att denne får trombolys kortats till 28 minuter från tidigare 70 minuter. Tid till behandling är naturligtvis ett globalt problem som alla sjukhus försöker komma åt. Som jag tidigare nämnt har man genom att effektivisera på sjukhusen lyckats få ner antalet invalidiserade patienter med ca 30 % i en stor studie som är gjord i Finland. Om vi utgår från att man i Göteborg följt ungefär samma mönster så förstår man att det finns professorer som säger att de aldrig varit med i ett projekt som är av större klinisk betydelse när de pratar om strokefinder. Om vi utgår från att snittresan till varje sjukhus tar ca 20 minuter så finns det alltså ytterligare 48 kritiska minuter att spara. Bara någon minut efter att patienten hamnat i ambulansen kommer vårdande personal med stor säkerhet kunna få besked om den strokedrabbade ska behandlas med propplösande medicin eller inte. Med ytterligare 45 sparade minuter kommer ännu färre strokedrabbade få allvarliga men och enorma summor kommer att sparas till en sjukvård som redan går på knän under en allt mer åldrande befolkning. Minskade kostnader och minskat lidande är slutsatsen som TLV lär komma fram till och presentera i december och jag misstänker att aktien kommer att handlas upp inför detta besked. Att en oberoende myndighet granskar och ger sitt omdöme kommer att vara av stor vikt för försäljningen i Sverige och de hälsoekonomiska kalkyler som görs kommer att kunna användas även i utlandsförsäljningen.

Bolaget har uppenbarligen gjort stora framsteg under sommaren då de nu testkör det första systemet från förserien inför den kliniska studie som ska starta och ligga till grund för CE-märkning.

Kommande året kommer att vara fullt av nyheter och förhoppningsvis kommer bolaget att lämna Aktietorget så att intresserade institutioner kan ta plats i ägarskaran. Man behöver inte titta sig så mycket omkring för att inse att värderingen av Medfield kommer att öka flerfaldigt de kommande åren. Att deras patent effektivt hindrar andra från att med hjälp av mikrovågor diagnostisera stroke gör att de kommer att vara ensamma på marknaden under lång tid och när patentet går ut kommer de fortfarande ha ett stort försprång att luta sig emot i form av alla utförda diagnoser. I rätt händer tror jag att 10 gånger pengarna från dagens börskurs skulle vara en rimlig uppköpspeng. Bolaget har ju tidigare sagt att de tror att marknaden är värd 8 miljarder. Med tanke på deras unika situation och på pengar och lidande som går att spara tror jag att bolaget kommer att kunna få bruttomarginaler runt 70-80 % när produktionen kommer upp i volymer och det säger sig självt att det kommer att finnas flera aktörer som skulle vara intresserade av att köpa en sådan godbit. Om bolaget skulle välja att köra själva skulle lansering ta längre tid men det skull å andra sidan innebära att vi har ett nytt svenskt storbolag inom tio år. Förmodligen stort nog att ta plats på listan för de riktigt stora aktierna med många miljarder i värdering.

För varje dag som går närmar vi oss det stora genombrottet för Medfield och det syns tydligt i omsättningen att fler och fler får upp ögonen för vad som håller på att hända. Medfield är den bästa aktieresan som kan göras det kommande året.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?