Post entry

Medfield - uppföljning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta är en uppföljning av det som skrevs tidigare i höstas om hur jag anser Medfield Diagnostics AB kan vara ett av de mer intressanta casen för 2015.

Jag skrev i november 2014 om Medfield och hur det kan vara intressant att ha ett öga på denna aktie under 2015 (källa).

I tidigare inlägg har jag talat om en eventuellt kommande nyemission vilket anonserades om den 9 januari 2015 (källa). Denna emission är avsedd för att finansiera en multicenterstudie under Q2 2015.

I teasern som sändes ut i samband med emissionen så publicerades detta schema med planerade händelser för Medfield:

2015 Q1 - MD100 CE märks för att registrera hjärnans
elektromagnetiska egenskaper .
2015 Q2 - Start av Internationell Multicenter Studie
2015 Q3 - Start av klinisk studie avseende skallskador
2015 Q4 - Sammanlagt minst 5-10 instrument försålda
2016 - CE-märkning med utökat användningsområde.
Sammanlagt minst 10-20 instrument försålda

Länk till teasern.

Teckningen är garanterad till 33% och teckningsrätterna handlas aktivt på marknaden. Min bedömning är att emissionen kommer vara övertecknad men frågan är om styrelsen kommer tilldela dessa övertecknare aktier då emissionen på 21,7 MSEK enligt VD ska kunna räcka till 2017 då Medfield ska kunna finansiera sig på sin försäljning. Lägg där till att det har kommunicerats i dagarna om att Medfield erhållt ett EU-bidrag på ca. 8,8 MSEK vilket kan ses vara en bra boost i kassan (källa). Detta läge kan skapa ett intressant tryck i aktien efter att emissionen har blivit fullbordad.

Undantag har dock kommunicerats från VD ifall scenariot uppstår att det blir ett högt tryck i försäljningen av Strokefinder och då tillverkningen behöver påskyndas, då kan en nyemission åter bli aktuell. Men detta skulle nog knappast uppfattas om någonting negativt?

En bra presentation om Medfield av VD Dag Jungenfelt från 27 januari 2015 går att sehär.

Jag tycker läget i Medfield ser fortsatt intressant ut och företaget har kommunicerat ut en tydlig plan för hur framtiden förväntas se ut. Denna typ av aktie håller en hög risk eftersom bolaget är i utvecklingsfas och inte visat några svarta siffror än så länge men om man vill krydda sin portfölj med något under 2015 tror jag att Medfield kan vara av den rätta karaktären.

-OldSport

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?