Post entry

När kommer intresset för detta bolag öka?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under februari månad var Instinet securities tydligt synliga på köpsidan och tryckte kursen upp mot 16 kronor. Vi har haft tidigare toppar över 20 kronor och kursen står nu stilla runt 12 kronor även fast fundamenta ser bättre ut än någonsin.

Man har bytt VD inför det kommersialiserande steget av företagets produkt MD100 som ska förbättra möjligheten att sätta in rätt behandling vid stroke.

Tidigare resultat överträffar förväntningar vid precision och välrenommerade läkare har uttalat sig mycket positivt om en produkt med denna funktion och hur den kommer tas emot av vården.

Medfield Diagnostics har slutfört sin första studie med MD100 och med tidigare uttalanden och ett EC godkännande förväntar jag mig publicering av goda resultat redan inom Q3.

”Det primära syftet med studien var att i en klinisk miljö utvärdera förmågan hos Strokefinder MD100 att leverera tekniskt adekvat mätdata på patienter diagnostiserade med stroke. Studien har förlöpt väl och utan anmärkningar. Resultaten kommer att kommuniceras efter avslutad analys”

Totalt har 110 patienter plus 55 friska frivilliga personer inkluderats i studien som bedrivits tillsammans med Sahlgrenska Universitetssjukhus, Södra Älvsborgs Sjukhus och Skaraborgs Sjukhus Skövde.

Man har även tecknat samarbetsavtal som förbereder Medfield för försäljning på den tyska marknaden.

Om inte ännu mer intressant har Boehringer Ingelheim ingått samarbete för att få ta del av studieresultat av den internationella studien som ska påbörjas.

"Boehringer Ingelheim International GmbH och Medfield Diagnostics AB har tecknat ett projektavtal att "utvärdera och testa en ny mobil mikrovågsbaserad teknik för diagnos av stroke, prehospitalt och på klinik".

Medfield planerar att starta en internationell multicenterstudie för att generera ytterligare kliniska underlag för Strokefinder MD100’s förmåga att särskilja ischemisk stroke (propp) från hemorragisk stroke (blödning). Enligt avtalet kommer Boehringer Ingelheim (BI) att medfinansiera projektet. Medfield behåller full äganderätt till studieresultaten men kommer att göra resultaten tillgängliga för BI.

- Vi är både glada och stolta över att BI på detta sätt bekräftar den potential de ser med Strokefinder och den nytta produkten kan gör för strokepatienter. Bidraget är samtidigt ett välkommet tillskott på vår resa mot marknadsacceptans, säger Dag Jungenfelt, VD på Medfield.

Medfinansieringen från BI är i form av bidrag på 300 tusen Euro."

BV är idag på 211 miljoner och det med en produkt som har en nästan ofattbart stor marknad då samhällsnyttan är så stor. Snabbare behandling av stroke inom den period då människor faktiskt har stor chans att bli fullt återställda och om inte ännu viktigare, överleva!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?